Wednesday, September 5, 2012

KAKO BRZO DA NAPISETE BLOG- NAJBOLJA MAMA


Koliko vremena je potrebno za pisanje jednog posta? Ovo je veoma važno pitanje koje će sebi postaviti sve mame koje žele da pišu svoj blog. Znamo koliko vam je vreme dragoceno i zato smo tu sa pravim i korisnim savetima.


Na pitanje “koliko vremena je porebno za pisanje jednog posta?” svaki bloger će odgovoriti različito, nekima od njih je potrebno 10 minuta dok drugi danima pažljivo sklapaju svaku rečenicu. Jedna ista osoba može danas biti inspirisana i sastaviti odličan post za 15 minuta, dok će joj drugim danima trebati više. Međutim, postoji nekoliko stvari koji će vam pomoći da najbolje iskoristite vreme na raspolaganju i pisanje svedete na oko 30 minuta.

1.Zapisujte ideje!

Najbolje ideje za postove mogu da vam sinu na najneočekivanijim mestima (dok ste pod tušem, dok pokušavate da zaspite, u sred prodavnice, dok ste zaglavljeni u saobraćaju), a veoma retko dok buljite u ekran navaljujući da to mora da bude baš sad. Isto tako, retko ćete ih zapamtiti, koliko god vi bili sigurni da je ideja odlična i da ćete je sprovesti u delo čim sednete ispred računara. Najbolje je da svaku ideju zapišete. Sasvim vam je dovoljan rokovnik u kome ćete zapisivati ideje po danima (ako postujete dnevno). Dovoljno je da zapišete par reči, dobrodošao je i opis ali to će već ići po potrebi. Neke od njih sigurno neće biti sprovedene u delo, ali mnoge druge hoće. Nekada je najteža stvar kod pisanja upravo prava tema.

2.Iskoristite svaki slobodan trenutak

Probudili ste se ranije i kuća je tiha? Čekate pored šporeta da se obari krompir i imate 20 minuta? Iskoristite ovo vreme za blogovanje. Pisanje obično dobro ide u ovakvim situacijama, a čak iako ne završite post do kraja, sačuvajte dokument i doradite ga u sledećih 10 minuta slobodnog vremena. Preporučljivo je praviti pauzu u pisanju posta da biste ga videli iz novog ugla.

3. Pripremite slike unapred

Traženje odgovarajuće slike za post nekada zahteva puno puno vremena. Najsigurniji način da ovo izbegnete je pravljenje galerije. Prebacujte redovno vaše fotografije sa kamere ili telefona na kompjuter i imaćete ih sve na dohvat ruke. Ako ne koristite vaše fotografije napravite galeriju (on ili off line). Zavedite odmah ime slike i izvor. Saznajte više o pravima autora i navođenju izvora na sajtu creativecommons.org.

4. Ne budite perfekcionista

Ne postoji savršen post. Čak i ako provedete sate usavršavajući tekst i on bude objavljen, to nije garancija da će on biti popularan. Nekada su oni najjednostavniji i najbrže napisani veoma popularni. Ne brinite previše, pišite i objavljujte. Iskustvo dolazi vremenom.

Pa šta čekate? Počnite da pišete!

Drago nam je da ste deo zajednice NajboljaMamaNaSvetu.com!

VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 0 (from 0 glasovi)
Kako da brzo napišete post za vaš blog, 10.0 out of 10 based on 1 rating

VN:F [1.9.3_1094]
Ocena: 10.0/10 (glasova: 1)


Povezani tekstovi:


Ostavite komentar

No comments:

Post a Comment