Friday, December 26, 2014

ARTICOK - UNIVERZALEN LEK

Zdravјe и стомакот
 · Poddrzhano
 ПРИРОДАТА од суштинско значење - артишок Township
 * Одете NAMALUVA VISOKIOT холестерол и триглицериди *
 ** ЗА ПРИРОДАТА Лек проблем со TSRNIOT фракции ZHOLCHKATA И ZHOLCHNITE KAMEЊA ** * BUBREZITE, DEBELOTO TSREVO. DIЈABETESOT и LOSHIOT метаболизира *
 Imatia проблем со visokiot holestrol, проблеми со vareњeto на hranata, Losch метаболизира, nepriјatna naduenost на stomakot и Vishoka килограми?
 Vashet тело IMA бараат OD корисни sostoјki на bilkata OD mediteranot - артишок населено место.
 Artichokata е izvonredno hranliva Билка, koјa во себе sodrzhi bezmalku sѐ ВО Mauger OD hranlivi и korisni прашање.
 Artichokot е odlichen Извор на folna Kisielin и ГИ sodrzhi и витамин Ц и К. Aude минерали artichokata е богата со Бакар, магнезиум и манган.
 Артишок Township poteknuvaat OD mediteranot Kade ВО IMA naјmal процент nA ХРОНИЧНИ Bolesta и Kade ВО chesto себе proslavuva 100-годишниот роденден.
 Храмот на холестерол, проблем со дробни tsrniot, bubrezite, Debelo tsrevo одлука ... артишок Township
 Artichokata se koristi за stimulatsiјa на protokot на zholchkata OD tsrniot фракции.
 Xie koristi историски Taka и храмот холестерол синдром на iritiraњe на Debelo tsrevo (ИРО), проблеми со bubrezite, anemiјa, zadrzhuvaњe на technosti, артритис и инфекции mochniot meur.
 Moќnata артишок Township на namaluva apetitot и pomagite во проблеми со vareњe на hranata.
 Naјdobra е за traјno reshavaњe проблемите со хроницитет vospaleniјa на tsrniot шут, bubrezite за lekuvaњe на zholchnoto ќese.
 Tsinarinot и флавоноиди vkluchuvaјchi на luteolinot и ете силен antioksidansi Koi mozhat да pomognat во preventsiјa на oshtetuvaњa на tsrnodrobnite ќelii.
 Sovrshen Избор за diјabetichari!
 Artichokata на namaluva serumskoto нива на sheќer во krvta и holesterolot.
 Artichokata znachitelno pomagite со активност во chisteњe и detoksikatsiјa во lecheњe за Артритис и reumatizam. Neјzinata diaretska активност Mauger да pomogne во ublazhuvaњe на problemot на urinarniot тракт.
 Pomagite и во lekuvaњeto на litsata Koi stradaat OD синдром на iritabilen колони.
 Taa e naјsilniot soјuznik на диета koј ГИ namaluva килограми и е sovrshen dodatok koј било додадена pomagite во antitselulitnite Масажа за sјaјna намалува и кожата.
 PORACHAЈ онлајн: http: //www.alfalab.mk/artichoke
 Телефон за NARACHKA: 02 3218 821
 Продажбата на места:
 Цитирање аптека Еурофарм / dm drogerie - пазар / Космо - Тинекс drogerie / Marwick - Prodavnitsi за здравјето и се чуваат во сито детски snabdeni аптеки во Makedoniјa.

 Природата суштинско значење - артишок Township
 Храмот на холестерол, проблем со дробни tsrniot, bubrezite, Debelo tsrevo одлука ... артишок Township
 ALFALAB.MK

ARTICOK ZA SE'


ESSENTIAL NATURE - ARTIČOKA * reduces the high cholesterol and triglycerides * ** NATURAL REMEDY FOR PROBLEMS WITH THE LIVER, ŽOLČKATA I ŽOLČNITE STONES **, * kidneys, intestines DEBELOTO. DIJABETESOT and LOŠIOT metabolism * Do you have problems with the high holestrol, problems are varenjeto of food, poor metabolism, unpleasant naduenost of the stomach and highly pounds?


Your body is in need of beneficial ingredients to bilkata of the Mediterranean - Artichoke.
Artičokata is exceptionally nutritious herb, which in itself contains almost utter what can of nutritious and useful substances.
Artičokot is an excellent source of folic acid, and will contain the vitamins C and K. From minerals artičokata is rich in copper, magnesium and manganese.
Artichokes originating from the Mediterranean where it has the smallest percentage of chronic disease and where often celebrates 100th birthday.
High cholesterol, problems with liver, kidney, colon decision ARTIČOKA ...
Artičokata used for stimulation of the flow of žolčkata of the liver.
It is used also for high cholesterol syndrome in irritation to the colon (IRB), have kidney problems, anemia, fluid retention in, arthritis and infections of the močniot bubble.
Starchy artichoke reduces appetite and helps in problems with digestion of food.
Is best for a permanent solution to the problems with chronic vospalenija liver, kidney, to treat an žolčnoto bags.
Cinarinot and flavonoids, vklučuvajči go and luteolinot, are strong antioxidants which can also help in preventing the damaging of a crnodrobnite Kelly.
Perfect choice for diabetics!
Artičokata reduces serumskoto level of Seker and cholesterol in the blood.
Artičokata significantly helps in activity in cleaning and detoxification in the treatment of arthritis and rheumatism. Its diaretska activity can help in lessening the problem of the urinary tract.
It helps also in lekuvanjeto of people who suffer from the syndrome iritabilen Colon.
It s strongest ally in the Dieta which lowers weight and is a perfect supplement which additionally helps in anti-cellulite massage for ubava and shiny skin.
PORAČAJ ONLINE: http: // www.alfalab.mk/artichoke
PHONE FOR NARAČKA: 02 3218 821
Sold SITE:
Site pharmacies in EUROFARM / dm drogerie - Market / Kosmo - Tineks Drogérie / MARVIK - shop for healthy food and better fitted in all pharmacies in Macedonia.
High cholesterol, problems with liver, kidney, colon decision ARTIČOKA ...
ALFALAB.MK

Thursday, December 25, 2014

ZDRAVJE I ZIVOT - DGUMBIROT GI TOPI NAJUPORNITE MASTI

Ѓумбирот ги топи и најупорните масти

Oвој здрав природен сок од домати, лимон, ѓумбир, целер и лута пиперка е најлут непријател на мастите.
sok909
Сите пет состојки со кои се подготвува оваа моќна напивка за слабеење помагаат во забрзувањето на метаболизмот, а од нив се разложуваат и најупорните маснотии наталожени на критичните делови од телото.
Доколку го пиете сокот секојдневно со умерена исхрана, резултатот –  неколку килограми помалку за еден месец е загарантиран. Дополнително овој сок ќе ги надополни изгубените течности од телото во текот на жешките денови.
За една чаша сок (220 милилитри) потребно е – 1 филџан сок од домати (без шеќер),  2 стебленца целер , ¼ чаша сок од лимон , 1 лажичка ѓумбир (рендан или во прав),  1 лута пиперка (наместо лута пиперка може да додадете половина лажичка црн пипер).
Подготовка – Помешајте го сокот од домати со сокот од лимон, ѓумбирот и толчената лута пиперка (или црниот пипер). Добиениот сок претурете го во висока стаклена чаша и украсете го со целерот. Пијте го полека и грицкајте го целерот.
Од оваа напивка може да направите поголема количина која ќе биде доволна за два дена, односно за шест чаши сок. Чувајте ја во фрижидер.  По три чаши сок конзумирајте во текот на денот и тоа распоредете ги во периодот меѓу појадокот, ручекот и вечерата, наместо меѓуоброци. По желба во чашата може да додадете и две-три коцки мраз.
koren-od-gjumbirbaner-prodazni-mesta

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР