Wednesday, March 21, 2012

СПОРТ =ДЕЧЈИ ВРТИЌ - ДЕЧЈА ИГРА


NEŠTO O VRTIĆU

Dobro došli !!!

Podijeli 0 Dječji vrtić «Dječja igra» je privatna predškolska ustanova. Vrtić ima tri objekta koji se nalaze na sljedećim lokacijama u Gradskoj četvrti Dubrava (Klaka i Studentski grad):
 
 
 
Dječji vrtić Dječja igra je 2007. god. od strane Ministarstva, znanosti, obrazovanja i športa imenovan vježbaonicom Učiteljskog fakulteta, odsjeka za predškolski odgoj Sveučilišta u Zagrebu za praktično osposobljavanje izvanrednih studenata.
Od 2010. god. omogućuje se obavljanje stručno-pedagoške prakse studentima-pedagozima Sveučilišta u Zagrebu, Filozofskog fakulteta odsjeka za pedagogiju.
Zajednička vizija nam je stvoriti ugodno, toplo i lijepo mjesto za boravak djece u vrtiću gdje će se prvenstveno djeca, ali i njihovi roditelji i zaposlenici ustanove osjećati ugodno, zadovoljno i sretno/dobrodošlo. Kontinuirano stvaramo uvjete za razvoj i poštivanje temeljnih ljudskih vrijednosti kao što su sloboda, odgovornost, samostalnost, autonomnost, suradnja, tolerancija, kritičko mišljenje, kreativnost i druge vrijednosti važne za pojedinca, a čiji se temelji stvaraju već u ranom djetinjstvu.
 
U tu svrhu, svakodnevno nudimo i organiziramo bogato, raznoliko i poticajno okruženje koje djeci omogućava slobodu izbora aktivnosti kojom će se baviti, odabira odgajatelja i prijatelja/društva prilikom bavljenja određenom aktivnošću i igre. Time se djetetu već od ranog djetinjstva omogućuje prakticiranje i preuzimanje odgovornosti za vlastito ponašanje i donešene odluke. Materijali su djeci na dostupnome mjestu, pedagoški su osmišljeni i potiču samostalnost, zajedničko druženje i dogovaranje s drugom djecom. Raznovrsnost, dostupnost, količina i način ponude materijala promovira neovisnost i autonomiju učenja djece. Vodeći se činjenicom da je svako dijete jedinstveno i da svako dijete ima svoj način i tempo učenja i razvoja osigurali smo im dovoljno vremena za igru, „procesuiranje informacija i dosizanja novih razina razumijevanja“.
Omogućili smo i potičemo druženje djece različitih kronoloških dobi i kompetencija jer dijete uz pomoć prijatelja može lakše savladiti određeni problem koji još nije u stanju riješiti samostalno. Potičemo aktivnosti međusobnog poučavanja i samokorigiranja pri čemu djeca jačaju svoje kompetencije. Svakodnevno stvaramo i omogućujemo situacije u kojima se razvijaju različite kompetencije djece potrebne svakom pojedincu za vlastitu osobnu realizaciju, razvoj i cjeloživotno učenje. Dijete stvara svoja znanja i spoznaje kroz raspravu i razmjenu mišljenja i stavova s drugima. Učenje predškolske djece rezultat je interakcije djetetovih iskustava s materijalima i ljudima, te ono stvara svoja znanja na osnovi vlastitog iskustva i uz primjerenu potporu odgajatelja.
Odgajatelji neprestano prate dijete i njegove aktivnosti, bilježe i dokumentiraju što dijete radi, njegove iskaze i analiziraju kako dijete uči jer je to kvalitetna podloga za planiranje novih i primjerenih iskustava djeteta. Svoje razumijevanje djeteta odgajatelji će koristiti za pripremanje novih resursa kako bi ono moglo nastaviti izgrađivati svoje dosada razvijene spoznaje.
U našem vrtiću naglasak se stavlja na igru i bogato fizičko i socijalno okruženje djeteta, cjelovitost njegova razvoja i zadovoljavanje njegovih potreba. U svakom prostoru dijete može pronaći mjesto za mir, opuštanje, odmor, ali  i za igru, učenje i druženje s drugom djecom.
Zajednička misija nam je postići zdravo, znatiželjno, sretno, veselo, razigrano dijete/obitelj/vrtić. Cilj nam je usmjeren na uvažavanju različitosti interesa i sposobnosti svakog pojedinog djeteta te optimalnom razvoju svih potencijala, umijeća i vještine svakog djeteta.
Dječji vrtić uz redoviti 10-satni program, nudi i kraće programe:
  • učenje engleskog  i njemačkog jezika u sklopu redovitog programa
  • program kontinuirane i emocionalne senzorne stimulacije djece od 0-3 godine života
  • program predškole izvan redovitog programa rada s djecom predškolske dobi
  • športsku igraonicu
  • ritmiku i ples
Redovito organiziramo posjete različitim kazalištima, muzejima, knjižnicama i ustanovama koje doprinose poboljšanju kvalitete odgojno-obrazovnog rada naše ustanove. Uz redoviti deseterosatni program tijekom cijele pedagoške godine organiziraju se i programi škole rolanja, klizanja, skijanja i plivanja.
Vrtić ima opremljenu športsku dvoranu i vlastitu profesionalnu kuhinju.
 
 
 
 

No comments:

Post a Comment