Wednesday, May 18, 2016

12 FRAZI STO DECATA NE TREBA DA GI SLUSNAT OD VAS - CRNO - BELO.COM

„Затоа што јас така ти реков!“: 12 фрази кои децата не треба да ги слушнат од вас

Воспитувањето на децата воопшто не е лесна, ниту едноставна работа. А, понекогаш, на секој родител знае да му се случи да употреби зборови со кои мисли дека го поттикнува детето на развој, но го постигнува спротивното.
12-frazi-koi-decata-ne-treba-da-gi-slushnat-od-vas-1.jpg
Зборовите се многу важни при воспитувањето на децата. Можат да го поттикнат и да му дадат до знаење што треба да прави, а што не. А, понекогаш, можат и да му предизвикаат дополнителни без и гнев, затоа што биле негативни.
Вторите се многу штетни за развојот на детето, па корисно и важно е да ги избегнувате колку што е можно повеќе.
Неколку негативни реченици и како да ги претворите во позитивни и корисни:
12-frazi-koi-decata-ne-treba-da-gi-slushnat-od-vas-2.jpg
12-frazi-koi-decata-ne-treba-da-gi-slushnat-od-vas-3.jpg
12-frazi-koi-decata-ne-treba-da-gi-slushnat-od-vas-4.jpg
12-frazi-koi-decata-ne-treba-da-gi-slushnat-od-vas-5.jpg
12-frazi-koi-decata-ne-treba-da-gi-slushnat-od-vas-6.jpg
12-frazi-koi-decata-ne-treba-da-gi-slushnat-od-vas-7.jpg
12-frazi-koi-decata-ne-treba-da-gi-slushnat-od-vas-8.jpg
12-frazi-koi-decata-ne-treba-da-gi-slushnat-od-vas-9.jpg
12-frazi-koi-decata-ne-treba-da-gi-slushnat-od-vas-10.jpg
12-frazi-koi-decata-ne-treba-da-gi-slushnat-od-vas-11.jpg
12-frazi-koi-decata-ne-treba-da-gi-slushnat-od-vas-12.jpg
12-frazi-koi-decata-ne-treba-da-gi-slushnat-od-vas-13.jpg
Н. Г. | Црнобело

БИ МОЖЕЛО ДА ВЕ ИНТЕРЕСИРА:

Искрени илустрации: Како ќе ви се промени животот кога ќе имате дете?Таман кога сте помислиле дека ништо не може да биде полошо од полната пелена и н...
Мајчинството е најголема авантура за секоја новопечена мајка...Да се биде мајка е неверојатна работа, но истовремено и прилично тешка работа, а...
Двојката која низ смешни фотографии се бори со неплодностаПатешествието кон станување родител е различно за секого. Додека голем број на л...

No comments:

Post a Comment