Thursday, January 15, 2015

VAKA VECE NE ODI! KOLUMNNA OD MIRKA VELINOVSKA






   

Вака веќе не оди!


Други вести
Највести
Коментари и дебати
Наташа Бошковска -Златкова
Дај пациент на заем, ќе частам од плата
Додека министерот брзаше да си ја спроведе замислената реформска мерка која не им се допадна на многу лекари, па сега се обидува со инка да им втури во глава дека е добра за нив, тие не само што бараат нејзина суспензија, туку ...
 
Mирка Велиновска
Вака веќе не оди!
На конкретен чин од конкретен човек со полно име и презиме што извршува државна функција, нацијата доби одговор од колектив. Се скри ли шефот на државата, личноста проф. д-р Ѓорге Иванов зад „стафот“? Исчезна ли Никола Груевски ...
 
Ирена Радовановиќ
Посмртниот марш на Бесими
Мирниот и образован кадар на ДУИ од засега само нему познати причини, а можеби и на Али Ахмети и на американскиот амбасадор Пол Волерс, се дрзна во својство на македонски министер за одбрана со државнички почести да се поклонува ...
 
 Печати | Прати ја страницата | Врати се назад
 
 

На конкретен чин од конкретен човек со полно име и презиме што извршува државна функција, нацијата доби одговор од колектив. Се скри ли шефот на државата, личноста проф. д-р Ѓорге Иванов зад „стафот“? Исчезна ли Никола Груевски во толпата од министри, заменици, први, втори и трети секретари? Тој постојано има што да ни каже лично

 
 
  
Фатмир Бесими, официјално министер за одбрана на Република Македонија, а приватно припадник на УЧК, одговори на мојата дилема поставена пред две-три недели за тоа дали Македонија има функционална и ефикасна одбрана. Односно, дали во случај на војна рамковната армија на Македонија ќе ја брани земјата или ќе дејствува под команда на своите племенски водачи. На прашањето дали министерот и офицерите ќе примаат наредби од македонскиот претседател или од косовскиот, односно албанскиот или американскиот, ми одговори и министерчето ама и кабинетот на шефот на државата и Владата. Со соопштенија. На конкретен чин од конкретен човек со полно име и презиме што извршува државна функција, нацијата доби одговор од колектив. Се скри ли шефот на државата, личноста проф. д-р Ѓорге Иванов зад „стафот“? Исчезна ли Никола Груевски во толпата од министри, заменици, први, втори и трети секретари? Тој постојано има што да ни каже лично. Кога нѐ потсетува, на пример, на некое ветување што го остварил. А бидејќи ги има над илјада спакувани во проекти, сме го виделе и слушнале најмалку илјада пати. И, оп, го снема баш кога беше нормално, очекувано да биде и виден и слушнат и разбран. Една рамка без слика - илјада збора!

Што си мислат нашиве „државници“, бе? Дека колективната одговорност е доволно широка за да го покрие срамниот факт дека Македонија пред 13 години под закана и уцена потпиша капитулација чии плодови ги собираме топтан?! Кој го есапи, кому му вреди пусулчето на анонимниот колективен орган во кое извршната власт се оградува од учката со државна функција што ја обезбедува охридската криминална рамка! Го третираме како лекарско уверение издадено од непрофесионален и корумпиран матичен лекар што официјалниот печат го става по барање на некој забушант што работи и државно и приватно. Демек, Бесими министерот во Слупчане не отишол официјално, ами приватно. А приватно можел да си прави што сака. По устав! Е па, вака: Фатмир приватно може да ја секса жената му. Може приватно да сере во својот клозет. Ама не може ништо друго. Оној што извршува државна функција не се дели на приватна и јавна личност. Кога ќе се начука приватно министерот Бесими, се начукал министерот. Кога приватно ќе згази со автомобил пешак, на суд оди министерот, а не приватното лице Бесими. Кога ќе облече униформа на УЧК, не е приватно лице, туку државен функционер. Јасно ли е? Државата Македонија преку ова човече завчера се поклони и положи цвеќе на паметникот на паднатите учки што ѝ објавија војна на Македонија. Министерчето како извежбан ладнокрвен провокатор им одговори со прес зад официјална говорница. Со постапката го градел соживотот. Па се разбира дека ќе биде ладнокрвен и спокоен! Тој убаво знае дека Груевски и Иванов не му можат ништо. Џоле ќе ја штител униформата, па нафркаа како и секогаш десетарите во министерскиот кабинет, а командантите се мајтапат со државата и нејзините претставници што ние ги избираме. Го слушнав и оној од плејадата турбоинтелектуалци Алберт Муслиу, кои медиумите рамковно (над 20 отсто) ги активираат како „експертски“ гласови, како ни препорачува да не сме ја провоцирале Грција за нашите докажани пријатели да го омекнеле Самарас. Па, нормално дека ќе нѐ заебаваат секакви шушумиги кога им дозволуваме.

И така: шефот на Владата и шефот на државата ја здрапаа дури во Турција за да го избегнат рамковниот, а овде победничката УЧК заедно со дипломатскиот кор на „меѓународниот олеснувачки“ оркестар ни приреди уште едно славеничко издание.

Да не беше вмровецот Владо Поповски да го преповтори оправданието за сопственото „експертско“ учество во креирањето на срамната рамка во која се дави Македонија, не ќе имаше кој од власта да каже макар еден збор.

Е, ама има „државотворната“ партија. Таа не зборува, туку лае, ’ржи. Иако не ги оправдувам, ниту па им го признавам како олеснителна околност, овие од власта барем се чувствува дека се срамат или дека не се ни среќни ни искрени кога ги набројуваат предностите на рамковниот. Оние другите, од опозицијата, активните учесници во поразот на асномска Македонија во 2001 година, немаат брате ни срам ни перде.

Со цел памет излегол оној напуван Стево Пендаровски божем има сертификат за дијагностичар и кобајаги прашува дали во Владата постоел дуализам, а потоа веднаш дијагностицира дека во Македонија постоел политички паралелизам. Не за џабе народот рекол дека она од што умниот се срами, за будалата е гордост! Па, така и Пендаровски. Кога беше службениче на оние што, спротивно на Уставот, потпишаа капитулација во недефинирани воени услови, не ги виде ни дуализмот ни политичкиот паралелизам запишан во еден нелегитимен гангстерски ултиматум спонзориран од евроатлантски структури. Не го виде ни во свинштините на социјалдемократската влада произлезена од 15 септември и гооооолемата победа над Македонија во 2002 година како што беше територијалната поделба. Ич не му падна на памет за политичкиот паралелизам кога неговата партија беше дел од владата за национален спас, а дејствуваше како логистика на УЧК, и тоа преку министерот за одбрана Владо Бучковски. Ајде да ве потсетам на Радуша и неизвршувањето на наредбата на врховниот командант од страна на министерот за одбрана. Тогаш премиерот Георгиевски мораше да се обрати преку МРТВ за да го открие резилот и да ги спаси од клање опколените бранители.

Тогаш не типчиња како Пендаровски, ами лично циникот Георгиевски изјави дека тој „е премиер само на една третина од Владата“. Што мислите, дека Груевски е на чело на цела влада? Штом Иванов во истата минута не побара разрешување на Бесими, а Груевски не потпиша акт за разрешување, штом обвинителот не поведе дело за прекршениот устав, не правам муабет ни за паралелизмот, ни за дуализмот во Македонија што истите „олеснувачи“ и „демократори“, од евроатлантскиот полусвет по либанскиот, босанскиот и македонскиот „успех“, го инсталираат во Ирак, Авганистан, Либија, а сега сакаат и во Сирија.

Јас знам и ете кај мантрам 11 години. Не ја бидува, господо! Рамковниот не ја спасува, ами ја дави Македонија. Државата нема стопан. Македонскиот народ е единствениот на кој гангстери му го оспорија правото да има своја држава. Како и пред сто години. Рамковниот ја збриша и ја обезвредни победата во Втората светска војна. Рамковниот ни ја уништи преговарачката позиција со Грција во спорот околу името. Тој и натаму е темпирана бомба што кој сака може да ја активира за свои потреби. Политичкиот албански корпус во Македонија не е лојален на Македонија туку на сеалбанските интереси. Погледнете ги само како се собрани сите на купче. Нема да најдете ниту еден Албанец што јавно ќе го искритикува ваквиот потег на Бесими. А видете ги само мрсулковците во македонскиот блок. Врие од титопетковци и пендаровци. Со ваков рамковен и вакви учки треба само некој да ги поддржи од надвор и тие ќе ја уриваат Македонија без око да им трепне, и тоа на ист начин на кој сега, нели, градат соживот. Ни амнестирањето злосторници против човештвото, она за што нема опрост меѓу нормалниот свет, не помогна, не ги очовечи макар до толку учките и нивните логистичари во интелектуалата да се скурдепсаат. И што е најсрамно, рамката други ни ја скроија, ама самите решивме своерачно да ја сошиеме и да си ја навреме. Така и ни кажа нам, на 13 новинари од Македонија, и ген-секот на НАТО, Џорџ Робертсон, во Брисел: „Никој не ве тераше да го потпишете и по него да си го смените Уставот“. Ете, тоа е тоа! Ќе чекаме некој да се охрабри и да каже дека ова срање не функционира. 
 
  
Автор: Mирка Велиновска 
 
  
  
  
   
сподели на пинг  
 
  
Веста е прочитана: 11069          Оценка: 3,99 
  
    Оставете коментар

Правила за објавување на коментарите
 
  
tino
Tinja od kolumna. porakata e: udrete makedonci I albanci edni protiv drugi za da moze Nikolche so drugarchinjata da izbega na zadna vrata.. sedi dole! Kec!
 
Desanka
Браво Мирка!Кога во власта би имало луѓе кои би имале макар половина од вашата одважност и храброст да отворено се каже тоа што е за осуда, без чувство на страв од последиците, Македонија би ги имала сите белези на држава. Во тоа е најголемата трагедија, нашите владини претставници не можат, не сакаат или се плашат соодветно да реагираат на вакви и слични провокации. А тие, македонските Албанци, како најпривилегирано малцинство на светот, со ништо не покажуваат лојалност, обврска и чувство на припадност кон оваа држава. Кон неа се однесуваат како кон нешто што треба максимално да се искористи за своите интереси, а при тоа ништо да не и се возврати. Ниту ронка почит. Се додека нашите реакции на вакви и слични провокации се млаки или никакви, тие ќе се охрабруваат уште повеќе да ги повторуваат. Навистина, многу жално!
 
toto
BRAVO MIRKO,REALNA SI NO DO POLOVINATA OD TEKSTOT.NEMAS PRAVO DA GI MESAS NITU PENDAROVSKI,NITU,BUCKO NITIU B ILO KOJ OD OPOZICIJATA,KOJA VPROCEM GO IMASE TVOJOT STAV NAPISAN AMA DO POLOVINATA OD TEKSTOT.SAKAS DA GO OBVINIS,I SDSM,I BRANKO I BUCKO I PENDAROVSKI ZA DA JA REVITALIUZIRAS SOSTOJBATA,ZAPOMNI MIRKE ODGOVORNOSTA ZA TOA STO SE SL;UCUVASE,DALI SME ILI NEMOZE DA KAZE GRUEVSKI E SAMO NA AKTUELNATA VLAST.I STO AKO EDEN DEN OVAA VLAST NE ODNESE VO NEPOVRAT I TI PAK KE KAZES,NMAPRAVIJA GRUEVSKI I KOMPANIJA OGROMNA GRESKA AMA ZA TOA SE VINOVNI I BRANKO I SDSM.NE GOSPOGO ZNAM I CELOSNO MI E JASNO OVOJ TEKST TI E SAMO DA GO UBLAZIS STRASNIOT CIN STO GO NAPRAVI BESIMI.AKO PISUVAS PISUVAJ DO KRAJ ODGOVORNO ,ZATOA STO STO IMAM VPECATOK DEKA I TI SI ISTA....
 
Васко
Што би се случило нашиов министер за одбрана да им нареди на неколку Наши војници да нападнат погранична патрола на Србија Косово Грција Бугарија или Албанија????? Мислам дека дечково треба да си оди од министерската фотеља
 
zik
,,makedonija ne saka da bide pion vo svetskiot shah,, koj ke gi mrda figurite?
 
Борче
"Македонскиот народ е единствениот на кој гангстери му го оспорија правото да има своја држава. Како и пред сто години. Рамковниот ја збриша и ја обезвредни победата во Втората светска војна. " Мирка го кажа тоа што сите го знаеме 13 години а се правиме будали, Го кажа тоа што народот го мисли и го знае а политичката елита го кажува сосема поинаку како да не сме од истата земја... до 2001-ва имавме куќа на два спрата, а после тоа со РАМКАТА потпишавме дека едниот спрат го продаваме на наши не(пријатели), ем тоа тој долу главниот од каде што се влегува.... Е сега замислете си го вие животот во таа куќа...
 
tile
uste eden smrdliv puvez ni napisa. Bravo ne go menuvas kur-sot.
 
kopnez
Zivi li se potpisnicite na toj dogovor, neka zemat tie odgovornost pred javnosta...
 
Китон
Фатмир приватно си ги изсекса ВМРО-овците :) А за она "она од што умниот се срами, за будалата е гордост!", целосно си во право, затоа и толку долго владее Грујо со земјава на будали, будало една :)
 
jana
Bravo Mirka... u faca pleskas direkt, ko sekogas! Alal vera!
 
Снешка
Колку злоба!! Никој не чини само јас, па јас. Кутра Мирка, ја бива не да не ја бива, ама комплексите ја кочат да биде "образуван и аналитички" новинар, каков што сака да се претстави. Чинот на оддавање почит во име на државата некому за кого нема усогласена дефиниција кој всушнсот е (терорист или борец за права на еден етникум), не се оправдува, ама дека сите што го коментирале на било каков начин тој чин дека се никави е тоа е веќе претерано од кого и да е кажано.
 
Golemata majka
Realno kako i sekogash
 
thetetoo
Dobro utro Mirke!!! Sega subrata Roj ke ni izgradi SACINO, Mizo i kompani ke zarabotat, a pak spomenicite na plostadot ke bidat "magnet" za Hazard-turisti!!!
 
Underground Republika
Pa se cudime zosto Makedoncite vo sosedstvoto ne se priznati i ne gi priznavaat!. A posebno EU ne saka da se zanimava so takvi temi vo svoite clenki. Poubavo da ni go gledat nasiot seir, otkolku da go gledaat nivniot pret-smrten cin. Delba e lekot i vreme e......Vo idnite vladi NE more da ima Albancka patrija za koalicija i " albanskiot blok " da se izvadi od upotreba, site novinski i drugi web strani od opstestven karacter koi se od Makedonija a se samo na Albanski da imaat obavezen prevod i na Makedonski. Vo sprotivno da se sankcioniraaaat.
 
Мирко
Од браво, знае и Мирка, дека нема фајде. Потребни се предлози за централизирање на македонштината, а тоа значи отфрлање на сите партиски сегашни моментални идеологии и планови, бидејќи тие планови ги кројат луѓе платени и пратени од непријателите на земјава и на нацијата. Она далеку познато наше дека сме, не сме, никакви сме, такви сме вакви сме, е реченица на луѓе кои дигнале бел партал пред да започне било што. Знаете јас каква реченица би кажал? Онака македонска: НИЕ НЕМА ДА ГИ ПРЕСЕЧЕМЕ РАЦЕТЕ НА ТУЃИНЦИ КОИ ГРАДАТ НИВНА ИДНИНА, ТУКУ ЌЕ ГИ ПРЕСЕЧЕМЕ РАЦЕТЕ И ГЛАВИТЕ НА ТУЃИНЦИ КОИ ЈА РУШАТ НАШАТА ИДНИНА!!!! Јас, Мирко Јанковски, МАКЕДОНЕЦ, немам омраза према ниту еден немакедонец кој живее за негов интерес. Но имам омраза и подготвеност за реакција на секој кој работи против нашите интереси, и елиминирање за сите такви! Толку, крај, нема академски стихови нема ораторство нема чуда. Единствена надеж ви се децата. Воспитајте и кога ќе пораснат да вложат во МАКЕДОНИЈА, т.е. за нив.
 
zajkokukurajko
Zenava samo ima m..a, da ja kaze vistinata. Site drugi od poraz glumat pobeda. Dali ke bide taka uste mnogu ili konecno ovoj narod ke nauci komu da mu dade pravo da podpise kapitulacija
 
DRAGAN
abe drage pa ti ne si za magare a kamoli za konj zdravie koga ke dojdete nekogas na vlast tebe tebe ke te kacime na k.......... zdravie zdravie
 
avgust
Zaradi “sozivotot” kako sto velat ministerot trebase prvo da se pokloni na Karpalak
 
македонска жена
Има едни морски животни кои се нарекуваат МЕКОТЕЛИ. Тие немаат кичма , немаат коски. Епа, мажи македонски, вие сите до еден од најниска до највисока професија се претворивте во мекотели. Јас , како жена, се чувствувам толку незаштитена, толку изложена на неизвесност. Видете го Израел. Мало државиче, а околу него на картата сите држави-џинови. Но мажите израелци, државата ја водат машки-без комплекси дека се најмалечка држава во регионот. Засрамете се мажи-македонци!!!
 
Aleksandar III
Treba da se iznajdat pravni mehanizmi da se reformira Makedonija vo unitarna graganska drzava. Vaka ramkovna ne biva. Od denesna distanca jasno e deka imase ucena vrz drzavata da kapitulira so promena na ustavot i da se napravi binacionalna drzava...Sramno ke bide potpisnicite na ramkovniot od makedonska strana povtorno da se zanimavaat so politika (Ljubche i Branche), tie se rasturaci na unitarna Makedonija. Daj boze sto pobrzo da najdeme pat i da izlezeme od ovaa nadolna unistuvacka situacija za Makedonija, za toa ne treba da se postavuva prasanjeto za cenata. Cesta nema cena, a pogolema cest od Makedonija za nas Makedoncite ne treba da ima. Dobro bi bilo da se oformi za pocetok ANTIramkovna partija na Makedonija (APM). APM ke bide i indikator na zadovolstvoto na makedonskite gragani od ramkovniot dogovor.
 
GORAN VINICA
A NATALITETSKIOT SOODNOS NA KAJ NE VODI ?
 
Зуки Бељали
Бравос, точно кажано од збор до збор, свака чест, само питам се за кого, а и надам се дека еден ден македончето ке се освести а дотогај к.р да е жив.
 
robert
Se soglasuvam: Ova sranje ne funkcionira. Ke ja poddrzam sekoja politicka platforma sto ke ponudi podelba.
 
ljupco.p
se ke bese vo red tetka mirke so ovoaa kolumna samo da nemase poskapuvanje na struja 20%,na nafta10 ili kojznae kolku%,na bezobrazie od nekojasi firma TOPLIFIKACIJA,TETKA MIRKE takva maka si imame nie makedoncite,a sto se odnesuva do uckite,pak ke se borime protiv niv,toa e neminovno,i mozebi pak ke izgubime pa sto?dajte ni sansa da izrasneme novi generaciii,ne unistivte so ovie poskapuvanja.i uste nesto sakam jasno i glasno da potenciram;MAKEDONIJA ke postoi se dodeka nie makedoncite go sakame toa,nikakvi albanci,k..ci i palci ne mozat da go smenat toa,NAPOMENUVAM;ako na makedoncite im dojde preku takvo od vakvoto vladeenje,cao pietno
 
Zosto nee petok sekj den
Bravo G-ga Mirka super si Za sledniot Precedatel na Makedonija......
 
Дуле
Мирка почна да пука против владата, против овој режим.. Ова навестува дека нешто сериозно се случува со владата и нејината политика. LIKE
 
PErO_MKD
I chka tash ?
 
KOLE
Повеќе како заклучок него како коментар. Рамковниот нема да го смениме (освен со војна). Војната ако ја започнеме веќе сме ја изгубиле (немаме доволно поддршка од странство (ни треба нешто како Израел што има), немаме капитал за трошоците, немаме луѓе - пожртвувани и обучени). Значи ни останува Рамковниот. Што да се прави кога на дел од територијата апсолутно мнозинство ти е друг етникум - НИШТО. Тие ќе владеат таму и тоа е секаде така. (еве, кажете ми каде не е така?) Од тука, не знам зошто тоа не боли. Се што можеме да направиме е само и само спроведување до слово на Рамковниот (без развлекувања кон Буџет, Уставен суд и слични глупости - тогаш ќе биде навистина крај на оваа Р. Македонија) и да се множиме и размножуваме во секоја смисла на зборот: повеќе деца, повеќе пари (дури не е битно ни на кој начин - видете што прави конкуренцијата), повеќе правна држава, повеќе наука, повеќе работа, повеќе самодоверба, и то... Ви реков, да се множиме во секоја смисла на зборот.
 
Vlatko
Nie Makedoncite sme pretolerantn narod no koga ke ni pukne filmot nekoi ke platat skapo... e sega imame i vakvi sto komentiraat kako "Ljupco" na primer toj sam si ja narekuva drzavata banana e sega ili e lazno prestaven so makedonsko ime ili prvo treba da razresime so niv (takvite) ili nema drugo
 
Alexxx
Odgovor za Anegele od Bern. Dosta veke se zamarate so ovdesnite priliki. Sedisi tamu lapaj 5-6000 franaka i KUTI. So bravo Mirka??? Pa taa istata sekoj den e na TV i gi velica premierot i vladata. Sega se cudi. More i na nea i na Janko i Milenko i site tie biznis novinari. Ja unistija drzavata. Lazat prost narod. Za eden glas i gas ke dadat.
 
Igor
Што па сега се виновни СДСМ за оваа посета, кога тие воопшто немаат никаква власт во оваа држава. Наместо да ја критикувате Владата за нивната некоординираност и меѓупатриски препукувања, Вие го посочувате СДСМ како дежурен виновник за се. Навистина неверојатно и против секоја здрава логика.
 
Igor
Што па сега се виновни СДСМ за оваа посета, кога тие воопшто немаат никаква власт во оваа држава. Наместо да ја критикувате Владата за нивната некоординираност и меѓупатриски препукувања, Вие го посочувате СДСМ како дежурен виновник за се. Навистина неверојатно и против секоја здрава логика.
 
Jov
Се разбира дека е 100% точно ова, но од гледано од предавничкиот аспект, кој ОФИЦИЈАЛНО сега цела Македонија го има, они имаат право да положуваат цвеќиња на паднатите учки, бидејќи со потпишувањето на тој рамковен договор, ние официјално ПРИЗНАВМЕ дека учките се бореле за правата на Албанците. Значи не е полагањето на цвеќе проблем, проблем е тоа што сеуште НИ ВАЖИ тој рамковен договор. И сега, за жал Македонија е како јавна куќа во која СВЕ Е БЕСПЛАТНО. Кој кога сака како сака, од каде сака. Од напред, позади, од страна, све е легално. А вие плачете и понатаму по Европа и Нато. Тие се тие што нарачуваат претворање на државите во јавни куќи. Истражете и откријте што точно е ЕУ, кој ја води, кој ги избира водачите во парламентот (никој) итн итн. И гледајте каде сакаат да не носат. Во ропство полошо од Хитлеровото. Во ропство со право на глас. Фукање од позади.
 
sova
Dobro napisano se vraka ona starata MIRKA ,samo ne go spomna odobruvanjeto na ovoj cin od stranata na kanidatot za ambasador vo London
 
apologet
"Toa mi e vo prirodata" rekla skorpijata. Mirke i ti si takva, ne sakas ama protiv prorodata ne se mozi.Od tolku napisano poentata e deka branko e kriv.
 
ccccc
Ne mi se veruva! Jasno kako den e deka novinarkata saka da napadne nekogo kako so toa go pravese porano no ovoj pat opaskata i e presvitkana pa posle napadot pocnuva istite tie so gi napaga da gi brani. Nejziniot patriotizam i patriotizmot na takvite kako nea samo moze da ja unistat ovaa zemja. Ramkovniot dogovor e mozebi "steten" no sepak e dogovor koj go spreci planot na nekoi togasni lideri da ja podelat Makedonija. Ramkovniot dogovor e dokument poradi koj denes seuste ziveeme pod ova ime i pod ova zname kakvo i da e. Toa e nase i na site koi ziveat i se ragaat tuka.Gospogata trebase malku poveke da pluka po Grujo i ostanatite togas koga toj prifati da bide del od vlada so DUI.Taa dokolku bese pametna togas trebase da svati deka toa e idninata na zemjava anie morase da napravime kompromis.Toj kompromis morase da go napravi sekoj patriot,sekoj koj bese svesen deka zemjava samo taka moze da opstoi. Koga plukas, ne se vrti nasekade zatoa so i samata ke se isplukas. Zatoa odberi strana
 
Иљми
Почитуванава госпожа пак извршува договорена агенда со патриотиве на власт.Откако во текстот ги изриба Џоле и Николче,пак си се сврте против опозицијата како виновна по генетика за охридската брука,демек само СДСМ потпишал рамковен договор а ДПМНЕ не ,бидејки сега го нема на власт војводата па за овој сегашниов цар ,потписот на војводата не важи бидејки он го мрази.Едино ме чуди што овојпат не го спомна Б.Ц.,нејзината патолошка слабост или можеби се помириле ?Значи текстов според мене има идеја да ја дефокусира јавноста од помислата дека исклучиво и исклучиво вината треба да се бара во Бесими и неговиот шеф од владата а не што било пред многу години и кој од опозицијата што кажал.За тоа да биде поубедливо се користат навредливи зборови "напуван" ,"будала" ,"циник" итн.демек ние да ја сфатиме госпожата како неа многу и значи државава и од петни жили се труди да не просветли и да ни вгради љубов кон татковимната, која "оние "капитулански ја предадоа 2ОО2??Ц.ц.ц.ц.ц.....
 
nervozen postar
Ne se nervirajte narode. Onoj koj treba da se nervira i za toa e platen, bas mu e gajle. Toa e toa.
 
viktor
- na koj spomenik napravile salutacija. kade e toj spomenik, dali e extoritorijalen. - dpmne gi primi vo vlada. tie dojdoa vo vlada poradi tie zrtvi. sto mislevte sega deka ke gi ignoriraat. - da ne e drug problemot a ne salutacijata.
 
Крт
Мирке душо, сега ли се освести. Сега ли ти дојде ,,паметот,, од некој друг на телото. Па овие од ДУИ си играатшест години мајтап со Груевски (нему му одговара) а преку него и со целиот напатен МАКЕДОНСКИ народ. Министерот за одбрана го нарекуваш ,,министерче,,. Можеби е министирче ама со големи ј...а и ај да видиме има ли јунак во оваа држава што може да му ги ПРЕСЕЧЕ.
 
jug
Seto ona sto go napisa g-Mirka e vo pravo.Na zalost aktuelnata vlast go izgubila komapasot vo vodenjeto na drzavata i za svoite licni inbteresi.Ova sto se sluci vo Slupcanje e samo pocetok. Stravot kaj Makedoncite e opravdan bidejki nikoj ne go stiti...Ovaa vlada cas poskoro treba da odi vo istorihata...zalno ni se pisuva...
 
Elizabeta od Aleksandria
Napisanovo podobro nemoze da ja otslika faktickata sostojba kaj nas ... samo sto isto kako nisto da ne se slucilo,kako bese ona zutu zutuju a crveni putuju,site se pravat nedovetni i glumat ludilo i go slavat praznikot na Armija na Republika Makedonija .... vnimavajte na imenuvanjeto na vojskava ... sekade niz svetot vojskata e grcka,bugarska,srpska,francuska,amerikanska vojska, s a m o kaj nas vojskata e imenuvana vo armija na republika makedonija,ne e makedonska vojska ... demek "ramkovcive" ke se navredele ...
 
kiki
Lele nikoj ne gi teral da potpisat a im visea na glava kako muvi na gomna dodeka potpisuvaa slucajno da ne zgresat pa da pisat drugo ime a ne nivnoto. Kako i da e treba da se ponisti toj zlostornicki demek dogovor ama nema maz koj ke go napravi toa, nemaat lageri megu noze za da mozat da go napravat toa. Sto ni se slucuva koj ni ja rusi makedonija samite nie mi se cini poveke otkolku bilo koj drug. Mizerni sme, mizerni samo nie ne sme sploteni
 
Zagrizen
sto da komentiram pa Mirka se kaza nego me interesira do koga funkcionerite ke kjutat, dali do pred izborite mislejki deka ke zaboravime sto se sluci pred nekolku dena. Seriozna partija treba seriozno da raboti zatoa VMRO-DPMNE treba da razmisli oti izborite brzo ke dojdat, ne deka SDSM se faktor ama pocnav da se zaprasuvam do koga i kako????
 
graditel
Така е Мирка, многу сум разочаран, мноооооогу, ова веќе ја прелеа чашата, додуша таа кај мене одамна е прелееана, ама ај што викаш, ќе фатат памет, ама ова не го бивало, па и сто факултети да имал и сите да се светски, не го бива, тие си имаат свој пат, и ако не им застанеме на истиот, касно ќе биде, многу касно. Под итно разрешување, па и нови избори, тогаш сите ќе знаат за кого да гласаат и за што, дека стварно требаат 61 пратеник.
 
marsovski
pa ti be gospogjo mirka penese kako banatski konj i gi opravduvase bez pardon ovie bolesnici koi nikako ne sakaat da se lekuvaat od zavisnosta im nivna.za sreka ti se oporavuvas no za nivnoto lekuvanje ke treba experti da se zamesaat.dijagnozata e poznata i toa e dobrata vest no za zal nikoj pacient so dijagnoza kako nivnata ne mozes da go nateras dobrovolno da prifati lekuvanje,
 
кичево
од напишаното и она што ќе следува само ќе се потврдат очекувањата за нас Македонците. Не очекува речиси никаква иднина во за жал нашата земја.
 
ljubco
konecno daja otvoris tvojata usta kako sto treba narodski i demokratski zosto i ti bese zamotana kako sarma i zboruvase ednostrano epa se svestili so kakvi luge vladata ni ja kroi sudbinata ovoj pat bravo za tvojata hrabrost inaku ot porano mnogu ve cenev no go smeniv mislenjeto za tebe i ne si so taa velicina sto bese porano poz
 
ile
A kade bese mirka dosega da go kazes ova ili do sega te polnea so pari i molcese a sega nema pari i sega gujo ne ti cini ajde be begaj licemerke edna od vas propadna ovaa Drzava vie ja izedovte.
 
Dr. Jovan od Oslo
Mirke, bravo sega navistina gi zadovoli kriteriumite na citacite, a vo isto vreme na glupite makedonski politicari im pomagas ednas za sekogas da pocnat da razmisluvaat. Spasot za ovaa malo porce zemja samo proglasuvanje na kralstvo. Imame covek koj evropa go ceni *mislam kralskite familii* ,a uveren sum deka samo toj e spasot, i samo toj moze da donese red i mir. Skepticite pak ce me kritikuvaat, Ako ne saka Grueski da zavrsi kako Milosevic, mora eden den da sedne na masa so princ Peter Koloski, i negovoto poteklo e interesno za nasata situacija
 
Mijak
Е така е Мирке само што борбата за власт не е секогаш од патриотски и идеолошки причини туку сега е и од економски . Па така нашиве владетели и ќе подзамижат на некои настани. Тебе Мирке на коњ нема да те качат а во догледно време Џемо Хаса од Симница , Мефаил од Зајас ке ги качат. А загинатите борци на Она пред собрание ке ги постават за сите да им се поклонуваат. Уште Албанец претседател не сме имале а како што сме разединети УС Амбасадата ке ни го постави па не се знае кои бруки ке следуваат . Важно е само ќесето да им е полно и на едните и на другите .
 
fedor
bravo.dosta bese.ne mozeme nie makedoncite da odime po linija na pomal otpor!!!!ili kje bideme pravna drzava ili banana drzava!!!ne moze malcinstvo od 18 % da vrsi tortura nad mojot narod!!!
 
geroge
ПОПОЛНО Е ВО ПРАВО Г-га МИРКА !!! Поздрав од велешани
 
geroge
ПОПОЛНО Е ВО ПРАВО Г-га МИРКА !!! Поздрав од велешани
 
zaki
Dobro sto se svesti Milka deka ova sranje ne funkcionira..mn ubavo znaes se ama da te potsetam deka ti so tvojot t/n novinar i drugarti milenko koj od sportski novinar se frli da rasprava politika, i kolegati Latas koj sljapa gluposti i raskazuva prikaski namesto da kazuva vesti...nekogas gi branevte ovie segasnite gi velicavte i za vas site 3-ca se najdobri ...eeeeeeee se vide do koga do denot koga bese poklonot pred Uckite a ne pred nasite braniteli na karpalak...a za vojnata znaeme koj e vinoven i koj bese na celo na drzavata ovaa i drugarite od kaj Ljubco koi togas bea vo ista tikva i isto prdeja..ja donesoa zemjava do rabot i uste ja nosat ...ama ako taka im treba na site nivni podrzateli...ce gi glodjaat spomenicite koga ce dojde noz do koska namesto da usrecese bezbroj napateni semejstva koi mizeruvaat vo zemjava....Ce ti kazam samo deka kojznae kolku pati se prevrtel mojot pokoen maz u zemja zaradi ovoj sram i sigorno se srami sto nekogas ja oblekol uniformata na ARM i rabotese
 
никола
Дали тоа мирка се враќа на старата цицка кај бране?
 
Zapad
Skopje, June 14, 2001 - NATO Secretary General George Robertson, prior to today's visit to Macedonia in Brussels stated that the Alliance must help Skopje in dealing with the Albanian terrorists. He added there was a deep concern about the situation in Macedonia, which democratically elected Government was attacked. I samiot sekretar mu kazuese na pretsedatelot deka sa teroristi i deka treba da se vozvrati, ama sto napraeja makedoncite se udrija " So svoj kamenj po glava". Epa neka ni e na zdravje! I za tia 20% sto sa oni makedoncite od zapadniot del trpa golemi sekakvi navreduvanja od strana na "planincite (cuek od shuma koj ce se pokonduri tesko na tia okolu nego)" e toa ima se desava na makedoncite od zapadniot del na Makedonija, ama kako sto gledam na nikomu nemue gajle za NIV.
 
Lojalen Makedonec
Mirka do nekade golemo DA , do nekade i NE za ova sto go pisuvas. Zosto DA najprvo .. Golema Albanija DA no ne preku vojna i trosenje mnogu pari i zivoti tuku so vleguvanje vo Evropska unija kako edna drzava Albansko cista zosto sleden cekor ke se ostvari Ljubcovata ideja za trganje lenir i stav na albanskiov blok deka so makedoncive ne sme spremni i sposobni da vlezeme vo EU. Zosto NE .. Pa i ti samata bese del od taa prikazna pred da se transvormiras , bese nekade izmegu niuvamu nitamu vo toj period , pred toa bese vo skut na BC i Pendaroski kako klinec okolu vas. Taka da amnezijata tvoja na Latas i slicni kako vas e moderna bolest vo site takvi krugovi. Stavovite i nacinot na funkcioniranje ne se promeneti nitu na SDSM nitu na DPMNE samo se pofino spakovani. A lisici i lajaci "eksperti" i poznavaci na sosojbi kako sto ve i gi ima se ednakvo na isto od pred 15 godini .
 
Dimitar
Sega svati deka Grujo i kompanija ne gi biva? Pa gledam deka Opzicijata i ovde ja obvini. Znaes li voopsto sto pisuvas i sto sakas da napises? So naracani tekstovi ne se stiti vlasta poveke. Ke pagjaat na izbori ko kruski. Ne postojat poveke novinari koi ke stitat partiski interesi. Demokratijata i vistinata poleka doagjaat i narodot e osvesten sto mu pravis so ovie tekstovi koi bozem protiv vlasta si gi namenila protiv opozicijata. Ne deka taa e cveke za mirisanje. Ama vo sporedba so ovie koga bea opozicija se naucna fantastika. Samo nejke nikoj da si go vrati filmot - posto ne mu cini taka. Aj dosta te kritikuvam.
 
Влатко
чекам го уште Б.Ц.да излезе и да ја оправда оваа постапка на терористите ...па се да си биде како што е до сега...КАКАФОНИЈА
 
Се испишманив
Се испишманив што го прочитав текстот на нашата Долорес Ибарури која „ептен го мрази“ „големиот Грујо“ , што испуштила да го спомне „лицето БЦ“ кој го намести Грујота. Но можеби прибира информации па наскоро ќе не извести кој тоа ровари и ја издава дражавата Македонија.
 
Febo
Zimi majka Mirke zakon si, eve duri i cinicive od komentatorive de, se zateknati so tekstot .... nema eden laf (zbor de) da ne e na mesto.Tragicno e sto si 1000% vo pravo .... inaku gi slusam pladnevnive vesti na radio Skopje i nitu eden zbor ne e kazan za "sluckata" so spomenikot na uckite ... pa posle se cudime zasto nikoj ne ne zema za seriozno i site samo ne tapsaat po ramenjava ... a narodot molci li molci,se buni protiv Toplifikacija (100% e vo pravo) ama ima nekoi raboti koi se mnogu,mnogu povazni od cenata na potrosuvakata korpicka .... nazalost toa e toa .... inaku tekstot e f a n t a s t i c e n gooooolem samar do vladeackata partija,dodeka opzicijava mislam na makedonskava ne "albanskava", tone li tone sve podlaboko mizerija ziva .... mislam deka koumnava ke dostigne rekord na citanost.
 
РЕВОЛТИРАНИ
НАЈДОБРО РЕШЕНИЕ-РАСТУРАЊЕ НА КОАЛИЦИЈАТА И ДА СЕ ЗАЧУВА ИНТЕГРИТЕТОТ.ДА СЕ СПОЈАТ МАКЕДОНСКИТЕ ПАРТИИ,ПРЕКУ ШИРОКА КОАЛИЦИЈА,ПО ПРОПОРЦИОНАЛЕН СИТЕМ,А НА АЛБАНЦИТЕ ДА ИМ СЕ ДАДЕ САМО ЕДНО СПОРЕДНО МИНИСТЕРСКО МЕСТО.
 
Забеган.
После долго врме решив да напишам два збора.ШТО ЛИ СЕ СЛУЧИ СО МИРКА????????????????.
 
Dedo Jonche od Avstralij
Nitu eden od tvojte surovi oponenti, barem so crna shamija na suratot da se pojavat ovoj pat da "guknat" neshto. Prodolz'i i ponatamu MIRKE, oti vistinata e tvoeto OGLEDALO.
 
slovenka
Kazi be Mirke kako ke odi?Mene licno mnogu mi e ubavo vo bibliskava zemja pa otkako dojava Aleksandar na plostadov nas se prosvetliv a osobeno ovie denovi koga dojde i Olipija so familijata zaedno so angelite!!!Neznam od kade da pocnam da zboruvam za ubavinite vo reformska Makedonija!Kratko ke ti odgovoram vo drzavava odamna ne odi samo neznam ti vo koja zemja ziveese pa sega progleda!Ne veruvam vo iskrenosta na komentarive sto si gi napisala!!!Za sranjevo postoi vinovnik a koj dozvoli rabotite da izleguvaat od ramkata za prokletiot rejting kazi jasno i glasno!!!Ako mislis deka celovo srane ke se zaboravi povtorno so vojna mnogu gresis.
 
sonce
Taka e Mirke tebe konj ti fale. I pravo prema Triumfalnata kapija za da mu kazes sto misles. Ja nemam hrabrost odi ti.
 
Zoran
Prasanjeto e koj dozvoli da se izgradat tie spomenici na UCK, zasto ne se srusat. Kakvi znaminja se veat po selata, po koj Ustav i zakon, sigurno ne nasi.Na patot za Ohrid ima eden kup spomenici i znaminja na borcite za sloboda, ama cija?
 
jocman
mirka za petsedatal. gruevski za minister za ekonomija i tolku.
 
milka
Vo pravo si Mirka sekogas si bila vo pravo,i koga bese vo sdsm bese vo pravo pa koga bese so Ljubco bese vo pravo pa i sega si vo pravo,ne od ramkovniot nego od licemeri licnosti kako tebe i tvoite kolegi koi se vleckavte site zaedno od edna vo druga partija i plukaj na predhodnite,e od takvi kako vas i segasnite na vlast ili kako so bi rekla ti ,,takvo sranje ne funkcionira,,
 
aleks
mora pak da im kotek so ovie da se resi koj ke bidi glaven vo ovaa drzava nigde vo svetot nema drzavi so dva drzavotvorni (konstitutivni) narodi samo eden moze da e drzavotvoren drugite se malcinstvo.
 
marija
За жал се` е така госпоѓо Велиновска!Знаат претседателот на државата и на Владата на РМ што да прават, но менторот им е сеуште голем и силен на учките, па сите се прават на будали! Но, да веруваме и да се бориме да си ја вратиме нераковната , асномска Македонија! А Бесими е права амеба протеус, лично ми беше министерче кое не сакаше никого да прими и да ислуша во својот кабинет, само учките! Но и на нивниот ментор му се клатат работите, па крајот е и за очекување! РАспат и тогаш ние ќе може да прогледаме и да си ја вратиме државата каква што си беше и порано! А за Пендаровци и Бучковци и да не зборуваме, тие дозволија се` во нивно време! Срам да им е!
 
D.R.V.
Eheee da bevme "Banana drzava" ke bevme na konj,ama za zal nie sme "Kora od banana drzava".Mozebi zatoa i tolku mnogu se lizgame.
 
sofi
ubavo sumirano, za nastanite 2001. samo sto, ako ramkovniot se stavi von sila ke treba da prodolzime tamu kade sto zastanavme. toa li e opcija? Mislam deka politickite poeni sekogas ke bidat problem. tesko se gradi sozivot koga celo vreme ednite postapkite na drugite ke gi dozivuvaat kako provokacija i zakana. toa nikogas nema da se smeni i fakt e deka toa moze da bide iskoristeno, se znae kako....kade e tenko-tamu se kine....nisto novo
 
Goran
Само едно не ми е јасно, зошто авторката е толку полтронистички настроена! И во оваква срамна ситуација за нејзината влада која ја брани од петни жили сега ја меша и опозицијата (не ми е јасно Што е крива сега опзицијата?) Јас знам дека авторката знае каде е труло, ама пустата многу и е тешко да изусти т.е. малку отвара уста ама веднаш контра удира по опозицијата цццц. Или имај став кој ќе ја отсликува реалноста или немај став и молчи. А не вака како што вика авторката дуализам па она сега со оваа колумна е најголемата дуалистка во Македонија. треба да си ги среди мислите ако има воопшто и да го лоцира проблемот точно каде е. А сите знаме каде е проблемот, тој е во владејачката гарнитура која ја интересира само да си го наполни џебот а за државата никогаш не ни се секирала. И не ми е јасно како и во овај пат авторката ја најде крива и опозицијата, значи или поима нема од животот или е докажн полтрон што не е далеку од вистината.
 
ставре
Браво Мирка, кажи им го она шо го знаат ама се плашат да го направат
 
Skenda
Mirka veke iskazana i dokazana vo svoite stavovi koi se se samo ne demokratski sekogas so naj vulgarni i naj prosi nacin gi opisuva site pojavi vo drustvoto sto se za diskusija.Koga taa bi bila na vlast uveren sum deka Albancite ke bea potcineti i kako gragani na vtor ako ne i na treti red,Mirka go narekuva Ohridskiot Ramkoven kako gangsterski cin zad koja stoea gangsterskite Evropski drzavi i USA,za nea site se gangsteri,teroristi ami za svojata idea kakvo bi trebalo da lici opstestvenoto i politickoto ureduvanje na Makedonija so podcinuvanje na Albancite e NORMALNO opstestvo,za da se ubivaat otporot kaj Albancite e patriotski cin na policajcite i vojnicite pa i paramilitarnite strukturi,takva Makedonija bi Sakala Mirka ama toj son veke se pretvorila vo dusevna bolest kako kaj nea taka i kaj drugi sto ja podrzuvaat.Imase drugi resenija vo vreme na konfliktot no nie,EU i USA ne sakavme Makedonija da se rasparca,treba da ste srekni za toj golem kompromis,inaku sekogas moze da ve snajde.
 
Kodosh
I po tolku sranja na pastirot, nemoj da ne pravis nedovetni demek nishto neznael vrti suchi vrti suchi Branko e kriv pazi bogati!
 
igor
Popopo, pola tekst za Pendarovski, hihihi, uzas, Mirkeeeee koj e na vlast Mirkeeeeeeeeeeeee?
 
goran
G-jata imala dilema dali arnautite se lojalni ili ne i sega se uverila deka ne se!!!!!!!!!!!!!!I ovaa so vakov akal ni9 prodava m..aa bubrezi sekoj petok,a plebsot svrsuva so Bravoooooooo.Po sto bese poneskandalozno,osloboduvanjeto na siptarskite ubijci,siluvaci..od nejziniot mil Pinokio?i sega ova ja kao iznenaduva.More m.sh u pm.
 
radovanpopovski@yahu.com.
gospoga mirka fala mu na boga i na tvoite zborovi sto go simnaa kamenot sto mi e na srceto i ne mi dava pravilno da disam , mislam i ziveam po ovoj uck incident ne spijam i vo mene vrije ne daj boze da bide nesto decata nema da odat vo vojna tije nemaat motiv no nije postarite si ja znaeme rabotata da im bide na pomos gospod na tugincite i domasnite izmecari
 
Spin master
Toa e taka, no da ne zaboravime deka imase i drugi opcii za razresuvanje na vojnata vo 2001 od podelba na Makedonija do totalna vojna so Albancite cii sto zastapnici na posledovatelnite izbori bea marginalizirani, taka sto Ohridskiot dogovor dobi na nekoj nacin i narodna poddrska preku pobedata na izbori na partiite koi go sostavija. Nikoj ne e zadovolen od toa, no se percipira kako najmalo zlo, vo sporedba so toa sto se sluci vo Bosna. Zagovornicite kako Mirka za drugite opcii treba da bidat podgotveni da gi zalozat sopstvenite zivoti kako i na svoite semejstva, vo sto jas ne veruvam deka se spremni, samo gi podbucnuvaat nacionalisticki orientiranite lugje kon nezadovolstvo, dodeka oligarhijata od site partii i nacionalnosti se bogati na grbot na narodot.
 
Aco
Ova sranje ne funkcionira.
 
крис
ТМРО!
 
mkd
Ednostavno BRAVO.
 
marjan
bravo no sto stanuva so drugite novinari,komentatori, eksperti analiticari kade se dsega da go iznesat svojot stav uste enas bravo. .
 
Spasitelot
gorg robertson ni rekol deka sami sme si go potpisale ramkovniot i deka nikoj ne ne teral. Aj da se najde barem 1 maz od dvete preostanati zivi makedonski pizdi sto bea potpisnici na ramkovniot dogovor i neka kaze zosto go potpisaa. Koja bese ucenata? Seuste ne znaeme sto ke se desese ako ne potpisea. Ama jasno i glasno da kazat. Isto kako gorg robertson i ostanatite svetski skapanici sto bez nikakov usul ne gledaat vo oci i ne lazat site nas i celiot svet. Ajde tandemot branko i ljubco da gi vidam sto mazi se.
 
Борис
И Бесими е мирен кнез од групата мирни кнезови во романот Записи од мртвиот дом на Достоевски.
 
Дејан
Мирка по подолго време со објективна анализа за ПАРОДИЈАТА од Државните институции што ја има Македонија.Фали уште честитка до Генералштабот по повод Јубилејот.
 
Билјана
Добар напис после долго време, ама мала грешка. Не се срамат од ништо ЛИДЕРИТЕ во хортикултурно уредување, како што кажа Коцка пред некој ден. Срамно е и да се стави во иста реченица, лидер и хортикултура.
 
BAKI
Одврти заврти г-нот Љупчо Ѓорѓиески ја кажа вистината многу порано,пак идите на неговото. Не знам смо каде е крајот ако го има.
 
vlade
Kolumnava ima samo eden propust... Mirka go zaboravila Pol Volers i negovata izjava, vo vrska so ovoj nastan...
 
Caki
A bre Mirka a shto da prai Grujo?Ako go razreshi ministercheto se znae deka sekoj petok kje imame protesti...i toa posle molitva!Za zhal zhiveeme vo vreme na tehnokratski fashizam
 
Александар
Одличен текст, така е до точка и запирка. Се благодарејќи на "умерениот и визионерот" К.Г. и таа мифка Б.Ц.
 
mile barcelona
BRAVO!!!
 
Komentator
Pa dali imame sistem i sluzbi velam i jas. Oti vo Gradec lani vo Dekemvri Besimi so oficerite od kabinetot stai venec, potoa vo januari na Seknderbeg Besimi so oficeri stavi venec i sega sme se fatile za Slupcane . Besimi ne ja menil politikata ama nasite sega vidoa i toa so pomos na novinarite. Draga Mirka ubav tekst i poucen za nasite politicari. I da na krajot vidi kakov e KArpalak i vidi kakov mauzolejot vo Slupcane ili Aracinovo.
 
OGNEN
GOS.VELINOVSKA VASATA KONSTATACIJA E SOSEMA TOCNA .MISLAM DEKA I DRZANIOT VRV TOA GO ZNAE NO PO SE IZGLEDA E NEMOKEN>NA SITE MAKEDONCI VEKE IM PRESEDNA .........
 
Zoltan
Za zal Mirke, za golema zal taka e, vo golemo sranje sme momentalno, zalosno...
 
angele.Bern
Bravo Mirka,nikoj nisto ne prevzema(pretsedatel,premier)site kjutat.Vo normalna drzava smesta kje bese razresen i kje se otvorea milion debati za toa kako nikogas povekje da ne se sluci vakvov ili slicen sram.Golemo ponizuvanje e i izjavata na pendrakot toest sdsm koi po koj znae koj pat ne bodat u grb so deluvanjeto koe lici na se samo ne na obedinuvanje.pozzz
 
Љупчо
Уште на колку работи ќе бидеме сведоци за да сфатиме дека сме банана држава.
 
Охридски
Одлично дијагностицирање на состојбата во која е Македонија. "Политичкиот албански корпус во Македонија не е лојален на Македонија туку на сеалбанските интереси" - In medias res! Замислете дали може во некоја европска земја терористи да ја нападнат, па се потпишува гангстерски договор рамен на капитулација! И уште некој министер им оддава почит на крвниците и за нив се бара пензија! Овој филм не може ни во научна фантастика. Еееејјј!! Замиспете да направиме филм со целиот тек на настани, војната и сите злосторства што ни ги направија албанците и нивните непрестајни барања, па да го прикажеме во европските земји. Знате што? Веднаш ќе го забранат заради кршење на сите етички норми и ужасно чудење што досега поднесла и поднесува Македонија!! Се додека нашите се меки и нерешителни не одиме напред. Овој преседан да се случеше во било која европска земја, тој бедникот од министер ќе беше чиста среќа ако не го линчуваа граѓаните на патот од кабинетот до судската зграда!
 
Ilija Risteski
Bravo!
 
NIN
Па Мирке ево јас собрав храброст и велам „ова срање не функционира“.
 
Драги
Толку коњи поставија, а Мирка на ниту еден не ја качија! За срамота. Жената заслужи да се качи на коњ!
 
Маријан
Боли сестро, многу боли!!!
 
 
  Powered by Nova Makedonija  

80 comments:

  1. Дали сте во потрага за бизнис кредит, личен заем, станбениот кредит, автомобил
    кредит, на студентски кредит, консолидација на долгот заем, необезбедени кредити, вложување
    капитал, итн .. Или сте биле одбиени кредит од банка или финансиска
    институција за една или повеќе причини. Вие во вистинското место за
    вашиот кредит решенија! Јас сум приватна давателот, јас даваат кредити на
    компании и поединци во ниска и прифатлива каматна стапка на
    2%. Интерес. Ве молиме контактирајте со нас преку e-mail
    mrsmonica060@gmail.com

    Заемопримачот ПОДАТОЦИ S

    1) Име: .......................................................
    2) Земја: ......................................................... ..
    3) Адреса: ..........................................................
    4) Државната: ............................................................ ..
    5) Пол: ................................................................
    6) Брачен статус: .................................................
    7) Професија: ................................................... ..
    8) Телефонски број: ................................................
    9) Во моментов позиција во местото на работа: .....................
    10) месечни примања: .............................................
    11) Износ на кредитот е потребно: .....................................
    12) Кредит Времетраење: ................................................
    13) Намена на кредитот: .......................................... ..
    14) Религија: ...................................................... ..
    15) Дали сте се применува пред ....................
    лета емират loancompany.com
    благодарение,
    Г-ѓа Моника

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здраво и добредојдовте во Spotcap Global Financial Services, Моето име е Клаудија Клајн, јас сум заемодавател, а исто така и финансиски консултант. Нудам секаков вид на услуги за заем

      Дали имате потреба од финансиско засилување? Дали ви треба заем за различни намени? ако вашиот одговор е да, ќе ве советувам да ја контактирате мојата фирма преку | spotcapglobalservices@gmail.com | или испратете текстуална порака на WhatsApp преку: +31642117819 | и имајте заем на вашата сметка во рок од 24 часа бидејќи обезбедуваме одлични услуги за заем низ целиот свет.

      Ние нудиме секакви услуги за заем (личен заем, деловен заем и многу повеќе), нудиме и долгорочни и краткорочни заеми, а исто така можете да позајмите до 15 милиони евра и даваме заеми со ниска каматна стапка од 3% годишно. Мојата компанија ќе ви помогне да постигнете различни цели со широк спектар на производи за заем.

      Го признавам фактот дека добивањето легитимен заем отсекогаш бил огромен проблем За поединците кои имаат финансиски проблем и им треба решение за тоа, на многу луѓе им е толку тешко да добијат капитален заем од нивните локални банки или други финансиски институции поради висока каматна стапка, недоволен колатерал, сооднос на долг кон приход, низок кредитен резултат или други причини

      Нема повеќе време на чекање или стресни посети на банка. Нашата услуга е достапна 24/7 - можете да добиете заем и да ги завршите вашите трансакции кога и каде ви треба

      Обезбедуваме 24-часовни услуги за заем од светска класа. За прашања / прашања? - Испрати е-пошта до | spotcapglobalservices@gmail.com | или испратете текстуална порака на WhatsApp преку: +31642117819 | & Добијте одговор веднаш

      Вашето семејство, пријателите и колегите не треба да знаат дека немате готовина, само пишете ни и ќе добиете заем.

      Вашата финансиска слобода е во ваши раце!!

      Delete
  2. Здраво сум г-ѓа, заслуги Надеж, давателот легитимни и сигурен кредит на кредит
    во рокови и услови јасни и разбирливи на 2% каматна стапка. од
    USD $ 12.000 до 8.000.000 $, само евра и евра. И 'давам на бизнис кредити,
    Лични заеми, студентски кредити, автомобилските кредити и заеми да ги платат сметките. ако
    треба заем што треба да направите е за вас да ме контактирате директно
    Во: (merithope6@gmail.com)
    Господ Бог да благослојт Вие.
    Со почит,
    Г-ѓа: заслуги Надеж
    Е-пошта: (merithope6@gmail.com)

    Забелешка: Сите одговор треба да бидат испратени до: (merithope6@gmail.com)

    ReplyDelete
  3. Сите, ви е потребна вистинска кредит за да ги плаќате сметките или да ги реши сите
    финансиски проблеми, љубезно ме контактирате сега преку е-пошта:
    rbinvestment11@outlook.com
    Ние нудиме сите видови на кредитот.

    добар ден, дами и нежни мажи сум богобојазлива и чесни заем давателот кој може да го промени твојот живот од лошо кон Good.we понуди оригинални и легитимен заем, Нудам заем за индивидуални и јавниот сектор, кои се во потреба од финансиска Assistance.You никогаш нема жалам за ништо во оваа трансакција за заем, затоа што ќе ве натера да се насмевнам низ оваа трансакција затоа што каде што не е роден за да биде губитник. моите услови се многу едноставни што чекаш, зошто не се обидете нашата заем компанија и да биде ослободена од долгови и сиромаштијата. Ако сте во потребата на една вистинска кредит ние може да ви помогне, јас сум уверение, регистрирани и legit давателот. молиме контактирајте со нас преку e-mail сега: rbinvestment11@outlook.com,
    rbinvestment12@outlook.com

    ReplyDelete
  4. Јас сум женет човек во моментот со две деца и јас бев заглавен во финансиска ситуација до август 2012 година и дека е потребно да се рефинансираат и плаќаат сметки ми за мојот син лекови. Се обидов бараат заеми од различни заем компании и приватни и корпорации, но никогаш со успех, а повеќето банки се намали мојата кредитна. Но, како Бог ќе ја имаат, се запознав со една жена од Бога приватна кредитот давателот од страна на пријател именуван г-дин Џејмс и добив сума кредит од $ 10,000USD а денес сум сопственик на фирма и моите деца се прави добро ... па сакам да ги советуваат некој има потреба од кредит за да се поврзеш брзо го преку е-маил за: (goodnewsloaninvestment001@gmail.com), тој не знае сум тоа јас се молам дека Бог ќе го благослови за добрите работи што тој го има направено во мојот животот.

    ReplyDelete
  5. Дали сте во потрага за бизнис кредит, личен заем, станбениот кредит, автомобил
    кредит, на студентски кредит, консолидација на долгот заем, необезбедени кредити, капитал
    капитал, итн .. Без разлика дали ќе се заем од банка или финансиска одби
    за поставување на една или повеќе reasons.You на право место, со цел
    Вашиот кредит решенија! Јас сум приватна давателот, давам
    компании и поединци на ниски каматни стапки и поволни
    2%. Ве молам контактирајте ме преку е-маил
    (loancompany9090@gmail.com)

    ReplyDelete
  6. Здраво, јас сум г-дин Крис Џонс, приватна заем давателот кој дава живот на времето можност кредити. Дали ви треба кредит итно да го платат вашите долгови или ви треба заем за подобрување на вашиот бизнис? Сте биле одбиени од страна на банки и други финансиски институции? Дали ви треба консолидирање заем или хипотека? во потрага за повеќе, бидејќи ние сме тука да се направи сите ваши финансиски проблеми, нешто од минатото. Ние позајмуваат средства на поединци кои имаат потреба од финансиска помош, кои имаат лоша кредитна или треба пари да платат сметки, да се инвестира за бизнис, по стапка од 2%. Сакам да се користи овој медиум да ве информираме дека ние се обезбеди сигурен и на корисник на помош и ќе биде подготвен да понуди заем. Значи контактирајте со нас преку e-mail на: joneschrisloan@gmail.com)

    ReplyDelete
  7. Здраво сум г-ѓа, Нели. давателот легитимни и сигурен кредит на давателот, Ир нудат станбени кредити, автомобилски кредити, хотел кредити, комерцијални понуди, кои мора да се ажурираат сите на финансиската ситуација во светот / компанија за да им помогне на оние кои се регистрирани пари кредитори лични заеми, хипотеки, изградба кредити , ниска каматна стапка од 2% итн капитал, бизнис кредити и лоши кредити на работа, ја стартувате. Ние го финансира проектот во рака и вашата фирма / партнери и јас би сакал да им понуди на лични заеми на своите клиенти од УСД $ 12.000 до $ реализирани вкупно 8.000.000, само евра и фунти. И 'давам на бизнис кредити,
    Лични кредити, студентски кредити, автомобилските кредити и заеми да ги платат сметките. ако ти
    треба заем што треба да направите е за вас да ме контактирате директно
    Во: (nellyperious@gmail.com)
    Бог да те благослови.
    Со почит,
    Г-ѓа: Нели perious
    Е-пошта: (nellyperious@gmail.com)

    Забелешка: Сите одговорот треба да се испратат на: (nellyperious@gmail.com). контактирајте со нас преку e-mail за повеќе информации

    ReplyDelete

  8. Моето име е Марија, сум од македонски ми треба итна заем да го плати
    моите сметки

    ReplyDelete
  9. Dubril заем компанија нуди обезбедени и необезбедени кредити на физички лица, приватни и јавни установи без колатерал.
    Нашите каматна стапка е по прифатлива стапка од 2% и нашиот процес на кредит / набавки е најдобриот што некогаш може да се добие.
    Ние нудиме било кој износ на кредит и за секоја разумна причина.
    Контакт со нас денес за вашиот кредит преку,
    Е-пошта: dubrilloanfirm@gmail.com
    Skype: dubrilloanfirm1

    ReplyDelete
  10. Здраво, јас сум приватна давателот заем ќе даде кредит на поединец стапка од 2% ако сте заинтересирани, можете да ни испратите е-маил: worldfinanceloancompany101@gmail.com За да се вратите на вас како е можно поскоро

    ReplyDelete
  11. Saya Ен Mcarthy, Reputasi, САХ и SEBUAH Uang Terakreditasi
    Pinjaman Pemberi. Saya Ingin медиуми користење Penyanyi untuk преглед memberitahu Andari bahwa Saya memberikan PENERIMA Terpercaya Seperti Јанг Saya акан Senang преглед untuk нуди Pinjaman додаден Tingkat Bunga 2% преглед untuk поединец може Јанг handal. Andari Dapat Блискиот Исток Saya преку е-пошта:
    annmcarthyloanfim@gmail.com

    LAYANAN Јанг disediakan meliputi:

    * Perbaikan Rumah
    * Pinjaman пронајдувачот
    * Kredit Мобил
    * Hutang картичка центар Pinjaman
    * На кредитна линија
    * Kedua Pinjamana
    * Pinjaman Bisnis
    * Pinjaman Личен
    * Pinjaman International.

    Молам копирајте menulis занемарам JIKA tertarik.
    Penghasilan kena Пајак одговор, Andari акан mengirimkan Formulir permohonan Pinjaman untuk видиш Mengisi. (TIDAK АДА Jaminan Sosial Дан TIDAK АДА Pemeriksaan kredit, 100% Dijamin!) Berharap memungkinkan Saya Saya untuk преглед Menjadi LAYANAN ditunjukan kepada Andari. Andari Dapat Блискиот Исток Saya преку е-пошта:
    annmcarthyloanfim@gmail.com
    Ibu Ен

    ReplyDelete
  12. Како го добив мојот Посакувана кредит Износ од сигурна заем компанија (sammyloancompany@yahoo.com)

    Здраво на сите, Моето име е Julien Гарсија, јас сум од Тексас, Обединетите држава, сум тука за да сведочат за тоа како јас ја добив кредит од г-дин Семи заем компанија {(sammyloancompany@yahoo.com)} откако јас се применуваат два пати од различни кредитори за заем кој тврдел дека е кредитори, токму тука на овој форум, мислев нивните заеми беше вистински и се применуваат, но тие никогаш не ми даде кредит до еден мој пријател ми да се воведе на г-дин Семи Џонсон заем компанија, кој вети дека ќе ми помогне со заем од мојата желба и тој навистина како што вети, без било каква форма на одложување, имав сомнежи но јас никогаш не престанува да се верува. Никогаш не мислев дека се уште има сигурен кредитори за заем додека не го сретна со Ху Семи Џонсон, кој навистина ми помогнаа со мојот кредит и промени мојот живот на подобро. Знам дека има уште многу добри кредитори таму, но јас би ве советуваме да се обиде да г-дин Семи заем компанија, неговата грижа и разбирање. не знам дали ќе имаат потреба од итна заем, исто така, или сакате финансирање за вашите проекти, па можете слободно да контактирате со г-дин sammyLoan неговата компанија е-мејл адреса е [sammyloancompany@yahoo.com] или го нарекуваат на [+447.031.965.511]

    ReplyDelete
  13. Добие кредит во 45 минути !!! Ако ви треба било каков вид на финансиска помош контактирајте ме сега, и да биде среќен повторно:tescofinancecompany@gmail.com

    ReplyDelete
  14. Дали сте во потрага по инвестиции и личен кредит? Не барајте повеќе, бидејќи вие сте на вистинското место за вашите решенија за заем, токму тука! Global Finance Ограничена даде кредити на компании и поединци во ниска и прифатлива каматна стапка, ве молиме контактирајте со нас преку e-mail преку: (mariajorgeglobalfinance@gmail.com)

    ПРИМЕНА НА ПОДАТОЦИ

    1) Име и презиме:
    2) Земја:
    3) на адреса:
    4) Државната:
    5) Пол:
    6) Брачна состојба:
    7) Професија:
    8) Телефонски број:
    9) Тековна позиција во место на работа:
    10) месечни примања:
    11) кои се потребни Износ на кредит:
    12) времетраењето на кредитот:
    13) Намена на кредитот:
    14) Религија:
    15) Дали сте аплицирале пред:
    16) Датум на раѓање:
    Ви благодариме,

    ReplyDelete
  15. Јас сум г-ѓа margi Бен, приватни заеми компанија која дава помош на просечните лица кои има потреба од финансиска помош. Итно треба заем да го платат вашиот долг или да се зголеми вашиот бизнис? Ако сте биле одбиени од страна на банки и други финансиски институции? Ако ви треба консолидирање заем или хипотека? Тука е можност да ги вашите финансиски проблеми до крајот. имате лоша кредитна или треба пари да инвестираат на бизнис да им се оддолжи на 2% каматна стапка, финансиски барање за поединци да плаќаат сметки, да ја дадат средства. Морам да ве информираме дека ние сме многу сигурни и ќе бидат подготвени да даде кредит на корисникот. Значи контактирајте со нас преку e-mail (mrsmargibenloancompany@gmail.com)

    ReplyDelete
  16. Здраво, јас сум г-дин Џон, приватна заем давателот кој им дава заеми можност живот.
    Ви треба итна заем да го исчистите вашиот долгови или треба дома капитал заем за подобрување на вашиот бизнис? Дали сте биле одбиени од страна на банки и други финансиски институции? Треба консолидирање заем или хипотека? не гледам понатаму како што ние сме тука за да се направи сите ваши финансиски проблеми нешто од минатото. Ние плаќаат пари за луѓето кои имаат потреба од финансиска помош, кои имаат лоша кредитна или треба пари да платат сметки, да се инвестира во бизнис со стапка од 2% .Јас сакате да го користите овој медиум да информираме дека ние се обезбеди сигурен и кориснички помош и тие ќе бидат подготвени да ви понудат loan.So ни e-mail денес mrjohnrobertloanfirm@gmail.com

    ReplyDelete
  17. Здраво, јас сум г-дин Џон, приватна заем давателот кој им дава заеми можност живот.
    Ви треба итна заем да го исчистите вашиот долгови или треба дома капитал заем за подобрување на вашиот бизнис? Дали сте биле одбиени од страна на банки и други финансиски институции? Треба консолидирање заем или хипотека? не гледам понатаму како што ние сме тука за да се направи сите ваши финансиски проблеми нешто од минатото. Ние плаќаат пари за луѓето кои имаат потреба од финансиска помош, кои имаат лоша кредитна или треба пари да платат сметки, да се инвестира во бизнис со стапка од 2% .Јас сакате да го користите овој медиум да информираме дека ние се обезбеди сигурен и кориснички помош и тие ќе бидат подготвени да ви понудат loan.So ни e-mail денес mrjohnrobertloanfirm@gmail.com

    ReplyDelete
  18. Ние сме работат легално под moneylenders 1951 ние се нудат инстант готовински кредити на Владата и приватниот сектор вработени. Ние ќе обезбеди најдобра услуга за вас.
    Ви се потребни пари итно?
    * Многу брзо и лесно префрлување на вашата банкарска сметка.
    * Отплата почнува осум месеци откако ќе ја добиете вашите пари.
    депозитни
    * Ниска каматна стапка од 2%
    * Отплата на долг рок (1-30 години) период.
    * Терминот на кредитот се плаќа месечно и е флексибилен.
    * Колку долго е потребно да се финансира? По поднесување на барање за кредит
    Можете да очекувате почетен одговор на помалку од 24 часа.
    Финансирање во 72-96 часа по добивањето на информацијата што ни треба.
    од
    Контактирајте со вашата кредитна картичка компанија, овластени и лиценцирани лиценцирани.
    Финансиска помош во други земји.
    За повеќе информации и формулари за контакт со овие кредити.

    Е-пошта: Thecommunityloancompany@gmail.com
    Веб-страница: Thecomloan.com

    ReplyDelete
  19. сигурно снабдување на кредит

    сигурно снабдување на кредит

    здраво
    Поминувам преку овој канал да се информираат и сите кои со години доаѓам до спас од страна на специјална понуда за заем. Дали ви треба заем? контактирајте ме за моите услови за поволен одговор. Јас сум на располагање за да ви со кредити со стапка од 2 до 3,5% на годишно ниво. Без разлика на ИРЗ, ЦДР, или други договорни Јас сум на располагање за да ви даде овој кредит. Ви благодариме контактирајте ме наскоро. Јас сум financefiable59@gmail.com
    ви благодарам

    ReplyDelete
  20. Дали сте уморни од финансиски страдање или не ви треба средства да ја стартувате некои бизнис, плаќаат и сметки или пари за да живеат подобар живот и не можете да добиете помош. Дали сакате да го преземат ризикот за трансформирање на вашиот живот? Обидете се и да добиете вашиот банкомат празно картичка денес и да се направи оваа можност твое. Оваа картичка може да се повлече до $ 3,000 по ден и тоа е програмиран на таков начин што тоа не може да се следи и, исто така, има техника која го прави невозможно за камерата CCTV да ви открие кога го користите. Јас треба да знаат за ова празно банкомат картичка кога бев во потрага за работа на интернет за еден месец и тоа навистина ми помогне со мојата финансиска состојба и сакам сите да имаат корист од ова, исто така. Овој пост не е за секого, но за оние кои навистина се потребни промени од лошата состојба на богат живот се да не контактирате: speedhackersnetwork001@gmail.com

    ReplyDelete
  21. Are you tired of financial suffering or do you need funds to start up some business, pay up bills or money to live a better life and you can't get help. Do you want to take the risk of transforming your own life? Try and get your ATM blank card today and make this opportunity yours. This card can withdraw up to $3,000 per day and it is programmed in such a way that it cannot be tracked and also has a technique that makes it impossible for the CCTV camera to detect you when using it. I have to know about this blank ATM card when I was looking for work online about a month ago and it has really help me out with my financial status and I want everyone to benefit from this also. This post is not for everybody but for those who truly need changes from their poor state to a wealthy life are to contact: speedhackersnetwork001@gmail.com

    ReplyDelete
  22. Та санхүүгийн зовлонгийн ядарсан байна, эсвэл та ямар нэг бизнес, эхлүүлэх нь илүү сайн амьдралаар амьдрах төлбөрөө, мөнгө хүртэл төлөх хөрөнгө хэрэгтэй вэ, та нар тусламж авч чадахгүй. Хэрэв та өөрийн амьдралаа өөрчлөх эрсдлийг авч хүсэж байна уу? Үзээрэй ба өнөөдөр таны АТМ хоосон картыг авч, энэ боломжийг та нарынх байна. Энэ карт нь өдөрт $ 3000 хүртэлх татгалзах бөгөөд энэ нь хянадаггүй байж чадахгүй гэж ийм байдлаар програмчлагдсан байдаг, мөн үүнийг ашиглаж байгаа үед CCTV камер чамайг олох нь боломжгүй болгодог арга юм болно. Би өмнө нь сар орчим онлайн ажил хайж үед энэ нь хоосон АТМ карт талаар мэдэх хэрэгтэй бөгөөд энэ нь үнэхээр миний санхүүгийн байдал нь намайг тусалж байна, би хүн бүр энэ нь үр шимийг хүртэж байна. Энэ нь дараах хүн болгоны хувьд ч үнэхээр баян чинээлэг амьдралд тэдний ядуу улсаас өөрчлөлт хэрэгтэй байгаа хүмүүст биш юм холбоо барина нь: speedhackersnetwork001@gmail.com

    ReplyDelete
  23. Дали ви е потребна итна / legit кредит? Ако одговорот е да ни e-mail на: finansbankloan@list.ru со следниве информации,

    Целосно име
    износ
    времетраење
    телефон
    земја

    Одговорите на оваа email: (finansbankloan@list.ru)

    ReplyDelete
  24. Дали ви е потребна итна финансиска кредит?
    * Многу брзо и итно да се вашата банкарска сметка
    * Отплата почнува осум месеци откако ќе го добиете пари
    банкарска сметка
    * Ниска каматна стапка од 2%
    * Долг рок на отплата (1-30 години) должина
    * Флексибилни услови за заем и месечна исплата
    *. Колку време е потребно за да се финансира? По поднесување на барањето за кредит
    Можете да очекувате прелиминарен одговор помалку од 24 часа
    финансирање во 72-96 часа по добивањето на информации, тие треба
    од тебе.

    Контактираат овој легитимни и лиценцирана компанија, овластен
    да се даде финансиска помош за Сите
    За повеќе информации и апликација за заем форма

    e-mail: cashfirmarena@gmail.com


    Со почит
    Сер Џоел Вилијамс
    ПАРИЧНИ ФИРМА заем компанија
    извршен директор
    Тел: +60182913326
    Е-пошта: cashfirmarena@gmail.com
    Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

    ReplyDelete
  25. Дали ви е потребна итна финансиска кредит?
    * Многу брзо и итно да се вашата банкарска сметка
    * Отплата почнува осум месеци откако ќе го добиете пари
    банкарска сметка
    * Ниска каматна стапка од 2%
    * Долг рок на отплата (1-30 години) должина
    * Флексибилни услови за заем и месечна исплата
    *. Колку време е потребно за да се финансира? По поднесување на барањето за кредит
    Можете да очекувате прелиминарен одговор помалку од 24 часа
    финансирање во 72-96 часа по добивањето на информации, тие треба
    од тебе.

    Контактираат овој легитимни и лиценцирана компанија, овластен
    да се даде финансиска помош за Сите
    За повеќе информации и апликација за заем форма

    e-mail: cashfirmarena@gmail.com


    Со почит
    Сер Џоел Вилијамс
    ПАРИЧНИ ФИРМА заем компанија
    извршен директор
    Тел: +60182913326
    Е-пошта: cashfirmarena@gmail.com
    Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

    ReplyDelete
  26. уморни во потрага за заем сте вие? Вие постојано одбиена од страна на банки и други финансиски институции? Добри вести тука! Ние нудиме заеми кои се движат од $ 7,000.00 40,000,000.00 долари min Макс. Прво, секој го откажа малку плати-по-обезбедуваат само бескаматен кредит од 2%. Заверен и сигурен носат. Вашиот докази ќе ве убеди. корпоративна e-mail: Evelynharrisonloancompany@gmail.com
    Телефонски број:
    Компанија 345 Бејкер Стрит во Лондон, Англија RG21 6YT. Дајте ни ги следните информации:
     Целосно име .....................................
     Земја: .........................................
     Пол ...........: ............................
     Телефонскиот број ......... .............
     Потребниот износ: ........................
     Должина: ................ ........................
     Месечни примања: * .........................
     Личен заем (необезбедени) *
     Бизнис кредити: .................
    Ние нудиме следниве видови на кредити одобрени (небезбедно) * консолидирање заем * Студентски кредит * хипотеки инвестиции и многу повеќе. Сите одговори мора да бидат испратени на Корпоративни Email:. Evelynharrisonloancompany@gmail.com
    Телефонски број:
    Компанија 345 Бејкер Стрит во Лондон, Англија RG21 6YT

    ReplyDelete
  27. -
    Ние нудиме кредити за бизнис или за приватни цели, каматната стапка е
    3%. Ако е така, e-mail со следниве информации
    * Целосно име: .................................
    * Износ на кредит: ...
    * Должина: ............................
    * Земја: ......................................
    * Телефон: ...................................
    * Професија:
    * Месечни примања:
    Нашата цел е ваше задоволство, а финансискиот успех
    Само е-мејл elizabethmorganhelpss@gmail.com

    ReplyDelete
  28. Дали сте финансиски депресија и сте во потрага за тоа како да се добие пристап до кредит? Дали ви е потребна финансиска помош да се започне или да ги прошират вашиот бизнис? сте биле во потрага за тоа како да се добие acceess на приватна давателот? се грижи повеќе за ова е приватна компанија која нуди евтини заем од 3% стапка. Нашите кредитни услуги се брз и сигурен. Нашите пренос е загарантирана и успехот е сигурен. Сите видови на кредити се нудат тука. Посетете не за повеќе информации на (bankofamericaloan36@gmail.com)

    ReplyDelete
  29. Добар дан,

    Свако, зар не хитно потребна кредита за финансирање ваш посао, основати компанију, или задовоље своје потребе, Фред ЛАРРИ ЗАЈАМ ЦОМПАНИ, је увек на располагању да вам помогне када Алл Хопе Ис Гоне.

    Добијање легитиман кредит је увек био велики проблем за појединце који имају финансијски проблем и потребно решење на њега. Питање кредита и колатерала су нешто што људи увек забринути када тражи кредит од легитимног зајмодавца. Али, ми смо направили ту разлику у кредитирање са кредибилитетом. Дајемо кредит од распону од $ 500.000 до $ 500,000.000.000; регистровани смо, гарантује и Влада сертификат, међународно Фред Лери кредита Друштво је решење за све ваше финансијске проблеме, наши кредити су лако, јефтино, и брзо и да дају кредите за појединце, предузећа, установе, привредна друштва и људи sve врсте широм света.

    Наше услуге обухватају следеће:

    Кредити за сваку врсту и намену,

    Нема социјалног осигурања и цредит, 100% гаранција. Све што треба да урадите је да нам тачно шта желите и ми ћемо сигурно учинити ваш сан остварити. (Фред Ларри КРЕДИТА ПРЕДУЗЕЋА). Каже ДА кад вам банке кажу НЕ. Контактирајте нас данас за тај износ кредита који вам је потребан да одговара вашем буџету,
    Гет иоур кредит сада на 3% камате.
    Пишите нам сада на (fredlarryloanfirm@gmail.com)

    ReplyDelete
  30. Дали сте во потрага за итен кредит? Имам добра вест за вас! Ние нудиме заеми кои се движат од € 5000-30.000.000 € во 2% камата годишно. Кредити за развој на бизнисот, личен кредит, авто кредит и слично, Ние сме сертифицирани, сигурен, сигурен, ефикасен, брз и динамичен, контактирајте не на e-mail: dannyoscar6@gmail.com

    ReplyDelete
  31. Почитувани кредитори

    Вие во какви било финансиски тешкотии? Дали сакате да започнете сопствен бизнис? Оваа кредитна компанија беше основана организација за човекови права ширум светот, со единствена цел да им помогне на сиромашните и на луѓето со финансиски потешкотии во животот. Ако сакате да аплицирате за заем, вратете се кај нас со деталите подолу е-пошта: elenanino0007@gmail.com

    Име:
    Потребна сума за заем:
    Времетраење на заем:
    Мобилен број:

    Ви благодарам и Бог благослови
    ДОВЕРБА
    Елена

    ReplyDelete
  32. Дали ви треба 100% заем? Јас можам да им служам на вашите финансиски потреби со помалку проблеми со враќањето, затоа ние ве финансираме само за 2%. Без оглед на вашата ситуација, самовработените, во пензија, имаат кредитен рејтинг, можеме да помогнеме. Flexiblerepayment повеќе од 1 до 30 години. Контактирајте не на: comfortfrankloanfirm@gmail.com






    Барате долг или краткорочен кредит

    1 Целосно име: ............................
    2 Контакт адреса: .......................

    3. Држава: .....................

    4.Sex: ...............

    5. Потребно износот на заемот: ....................
    6. Времетраење Кредити: ...........................
    7. Директен телефонски број: .................

    Многу љубов,

    Comfortfrankloanfirm@gmail.com



    Л
    Г-ѓа: удобност

    ReplyDelete
  33. Фирма "Скај свет кредит" даваме заеми со каматна стапка од 0% до 3%. Skyworldloanfirm@gmail.com
     

    Добар ден господине / мама сум.

    Ние сме приватна компанија и нудат заеми по ниски каматни стапки при утврдување на износот на кредитот е помеѓу 100 милиони заем од $ 1,000 долар за развој на бизнисот: конкурентност на работ / експанзија на бизнисот.

    Ние нудиме различни заем

    * Лични заеми (обезбедени и необезбедени)
    * Бизнис кредити (обезбедени и необезбедени)
    * Заем за консолидација
      
    Нема однапред такси.

    Ви благодариме што одвоивте време да ја прочитате оваа реклама.
    За повеќе информации и прашања, испратете ни e-mail на нас денес
    Skyworldloanfirm@gmail.com
    Skyworldloanfirms@yahoo.com


    Сара Вилијамс.

    ReplyDelete
  34. Дали ви треба 100% заем? Јас можам да им служам на вашите финансиски потреби со помалку проблеми со враќањето, затоа ние ве финансираме само за 2%. Без оглед на вашата ситуација, самовработените, во пензија, имаат кредитен рејтинг, можеме да помогнеме. Flexiblerepayment над 1 до 30 years.Contact нас на: ceciliagodfreyloanfirm@gmail.com


    Барате долг или краткорочен кредит

    1 Целосно име: ............................
    2 Контакт адреса: .......................

    3. Држава: .....................

    4.Sex: ...............

    5. Потребно износот на заемот: ....................
    6. Времетраење Кредити: ...........................
    7. Директен телефонски број: .................

    Многу љубов,

    Ceciliagodfreyloanfirm

    Л
    Г-ѓа: Цецилија

    ReplyDelete
  35. ДОБРО ДЕН МОЈОТ ЛУЃЕ НА БИТОЛА МАКЕДОНИЈА

    ТЕСТИРАЊЕ НА КАКО ГО ДОБИ ПОДАТОК ЗА КУПУВАЊЕ НА ДОМА ОД РЕАЛЕН И ДРЖАВЕН ЗАДОЛЖИТЕЛЕН КОМПАНИИ ПОВИКУВАНА ЗА КРЕДИТНА КОМПАНИЈА на Албакер. СРЕЌНА СРЕЌЕН ДЕНЕС И БОГ БОЈА ЈОС ЛУИС ЗАДОЛЖИТЕЛНА КОМПАНИЈА.
    ,
    Моето име е Абдулах Јас сум од градот Битола, во последните 5 месеци барав вистинска кредитна компанија за да купам куќа
    сè што го добив беше куп измами кои ме натераа да им верувам и на крај
    од денот, ги зеде моите пари без да дадат ништо за возврат, сите
    мојата надеж беше изгубена, се збунети и фрустрирани, никогаш не сакав да имам врска со кредитни компании на интернет, па отидов да позајмувам пари од
    пријател, ѝ реков се што се случило и таа ми рече дека може да ми помогне
    таа знае заем компанија која може да ми помогне со било кој износ на заем
    потребни од мене со многу ниска каматна стапка од 2%, што таа само доби
    заем од нив, таа ме упати за тоа како да аплицирам за заемот, го направив
    како што ми рече, се пријавив со нив на е-пошта: (albakerloanfirm@gmail.com) никогаш не верував, но се обидов и на мојот
    најголемо изненадување добив заем во рок од 24 часа, не можев да поверувам,
    повторно сум среќен и богат и му се заблагодарувам на Бога дека тој заем
    компаниите како ова сè уште постојат врз овие измами насекаде,
    Ве молиме да ги советувам сите таму кои имаат потреба од заем да одат за
    (albakerloanfirm@gmail.com) тие никогаш нема да те изненадат, и
    твојот живот ќе се смени како што ми го направив.Следно контактирајте (albakerloanfirm@gmail.com) денес и земи го заемот од нив, Бог го благословува кредитното друштво Албакер за нивната вистинска понуда за заем.
     Бидете сигурни дека ќе ја контактирате кредитната фирма Албакер за вашиот заем, бидејќи добив мојот кредит успешно од оваа компанија без стрес.

    ReplyDelete
  36. "Добродошли у фирму МИЦХЕАЛ ТХИАГО ЛОАН ФИРМ регистрована кредитна компанија, која пружа зајмове за помоћ животу. Хитно вам је потребан кредит да бисте исплатили свој дуг, или вам је потребан кредит за ваше пословање? Одбили су вам банке и друге финансијске институције? Потребан вам је консолидацијски кредит или хипотека? Тражите више, јер смо овде да све ваше финансијске проблеме учинимо стварима прошлости. Помогли смо људима којима је потребна финансијска помоћ која има лошу кредит или потребан новац да платим рачуне, дајем зајам за само 2% каматне стопе, желим да користим овај медиј да бих информирао да пружамо поуздану подршку и приматеља, а бити ће спремни да пружимо зајам. Дакле, молимо Вас да нас контактирате данас (spiffboss@gmail.com)

    ReplyDelete
  37. Да ли је потребан кредит? Ако да! Контактирајте Оцеан Финанце и Мортгагес Лимитед® за износ малих и великих кредита. Дати смо кредит по каматној стопи од 2%. Контактирајте нас данас путем е-маила на адреси: оцеанфинанце459@гмаил.цом. Такође издвајамо кредите од (5000 фунти) хиљада фунти до (100 000 000 000) стотину милиона фунти појединцима и компанијама, кредит је отворен за све, без обзира на националност.

    ReplyDelete
  38. Здраво!
    Јас сум госпоѓа Џенис Алберт од западна Обединета држава Американска
    САД, имам скрши
    up бизнис, додека не ја најдов оваа компанија е-пошта
    кои ми помагаат да добијам кредит за бизнис, и
    сега сакам да го користам овој краток медиум
    честитам на погоре компанијата за брзо и
    сигурни пари што ги зајмуваат без каква било форма
    колатерал, заем од 15.000 долари од компанијата
    да го спасам мојот бизнис и многу повеќе, ги видов нивните
    mail на интернет, секој секогаш дава
    сведоштво за она што го направија, па јас брзо
    контактира со нив и сите направија сè за мене
    без стрес и моите пари беа испратени
    мојот профил 24 часа подоцна, бев изненаден и се чувствував
    мило, сега јас сега имаат стандарден бизнис
    контролен агент кој ми помага, сега ќе совет
    оние на кои им треба итен заем за да ги контактираат
    email: johnloanfirm2@gmail.com тие ќе ви помогнат
    веднаш и не заборавајте да им кажете
    ве насочи. и можете да ме контактирате на: janicealbert30@gmail.com
    и бог го благослови за него

    ReplyDelete
  39. ПОЗНАТИ СВЕ !!! Да ли знате да можете добити нову пријаву за кредит?

    ************************************************** **********************************************
    Да ли знате да можете да хакујете у било коју аутоматску аутоматску машину (АТМ) са хакованом АТМ картицом?
    ************************************************** **********************************************
    Погледајте како ради, То је покривена картица названа празна АТМ картица, ова картица се користи за повлачење новца на било којој машини за банкомат, картица је програмирана са софтвером за хаковање у било коју банкоматску банку, тако да ћете уз ову картицу бити у могућности повући новац, ове картице долазе у Виса / МастерЦард. Због тога ради на било којој машини за банкомат који прихвата Виса / МастерЦард Ворлдвиде. Наручите празну АТМ картицу и добијете милионе за недељу дана.

    контактирајте нас преко:
    Емаил: immaculateblankatmcard@gmail.com

    Е-маил: immaculateblankatmcard@yahoo.com

    ЧЕСТО ПОСТАВЉЕНИХ ПИТАЊА (ФАК)
    На путу пружања ових услуга наишли смо на бројне клијенте са различитим питањима, тако да је ово циљ да одговорите на неколико питања која имате:
    1. Да ли продајете новац?
    Не, не продајемо новац. Ако правилно прочитате наш пост, схватићете како функционише ова целина.
    2. Да ли је ова услуга доступна за моју земљу?
    Да, наше услуге су доступне широм света
    3. Како да добијем картицу након исплате?
    Ми шаљемо преко ДХЛ-а, стандардно достављање обично траје 7 дана. Све што нам треба је ваше пуно име и адреса

    За више упита,
    Контактирајте нас преко:
    Емаил: immaculateblankatmcard@gmail.com
    Е-маил: immaculateblankatmcard@yahoo.com

    ReplyDelete

  40. Заемот нуди 2% камата

    Ако ви треба финансиска помош, не двоумете се да не контактирате. Можете да добиете заем во опсег од 2.000 € до 1.000.000 € на многу поволни услови во целокупната законитост и сигурност. За да дознаете повеќе за финансиските аранжмани, ве молиме контактирајте не преку е-пошта. E-mail: marcuford@gmail.com

    ReplyDelete
  41. Да ли вам је потребан кредит да започнете посао или да платите своје рачуне и да финансирате своју компанију за некретнине и било какву врсту финансирања пословања. chrisrichardloanfirm@gmail.com или Вхатс апп +1 (845) 731 5341) Такође нудимо кредите физичким лицима, компанијама и правним лицима по каматној стопи од 2%. Ми одобравамо кредите за озбиљне људе који су заинтересовани за кредит, ако сте заинтересовани кредитну понуду, контактирајте ову е-пошту у Русији Федерација: chrisrichardloanfirm@gmail.com или Вхатс апп +1 (845) 731 5341

    ReplyDelete
  42. здраво, драго ми је да вам скренем пажњу на то да сам уживао у озбиљном зајму код кредитног зајмодавца који је одобрио 10.000.000 евра за оживљавање и финансирање мог
    компанија. Да га контактирате, напишите га

    Емаил: davidsovi125@gmail.com

    ReplyDelete
  43. Вие во какви било финансиски тешкотии? Дали ви треба заем за чистење на долговите? Дали ќе ги зголемиш финансиите? Вие сте бизнис лице кое сака да ја прошири својата компанија. Со ова се бара да се поврзеш со вистински херој, доверба и ефективни кредитни заеми за кредитни компании. Научив и поединци и на владата за нашата висока ефикасност.

    Услуги вклучуваат:
    * Лични заеми (безбеден и необезбеден)
    * Бизнис кредити (безбеден и необезбеден)
    * Подобрување на домот
    * Изобретените кредити
    * Авто Кредити
    итн ..

    Ве молиме да ни се вратите ако сте заинтересирани, преку gkfinance01@gmail.com

    Со почит,
    Деметриј Даниел
    gkfinance01@gmail.com

    3% понуда за заем

    ReplyDelete
  44. ПОНУДА КРЕДИТА!!!

    Ми смо ДИАМОНД КРЕДИТНА ФИРМА Ми пружамо и дугорочно и краткорочно финансирање кредита. Нудимо сигурне и повјерљиве кредите по врло ниској каматној стопи од 2% годишње, личних кредита, кредита за консолидацију дуга, ризичног капитала, бизнис кредита, корпоративних зајмова, образовних зајмова, кредита и кредита из било ког разлога!

    Ми смо поуздана алтернатива банкарском финансирању, а наш процес пријаве је једноставан и јасан. Наш кредит се креће од $ 5,000.00 до $ 25, 000,000.00. (Двадесет пет милиона долара). Додатне информације: Брзо постајемо приватни, дискретни и сервисно оријентирани избор за опште кредите. Ми смо компанија којој се обратимо када традиционални извори финансирања не успевају.

    Ако сте заинтересовани, немојте
    окрените се да нас контактирате са информацијама испод, путем е-маила, диамондлоанфирм24@гмаил.цом

    Топли поздрав,
    Г. Матт Пхилипс.
    Директор, Одељење за одобравање кредита,
    ДИАМОНД ЛОАН ФИРМ.
    Е-маил: диамондлоанфирм24@гмаил.цом

    ReplyDelete
  45. Добар ден,

      Добијте го заемот со стапка од 2,5% со КРЕАЦИЈАТА ЗА КРЕДИТ НА КРЕДИТОТ, тоа е лесно, брзо и сигурно.

    КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

    EMAIL: nortionloanconsultant@gmail.com

    ТЕЛЕФОН: +17815611941

    WHATSAPP: +2347067093957

    Имајте убав ден.

    ReplyDelete
  46. Добар ден, моето име е Џереми Карлос, јас сум државјанин на Мексико. Сакам да сведочам за добар заемодавач кој ми покажа светлина откако беше измамен од четири различни лажни интернет-зајмувачи, сите ми ветуваат заем по барање да платам многу
    такси кои не произвеле ништо и не давале позитивни резултати
    резултати. Изгубив многу пари близу до 8.000 долации.
        Еден ден додека прелистував на интернет, се појавив на еден стар пост за уште една жртва како мене, кој доби кредит од финансиските услуги на Симон Фин, откако го прочитав нејзиното сведочење, одлучив да го проследам само за последен пат, аплицирав преку е-маил дадена и во рок од 48 часа добив заем од 32.000 долари. Не можев да поверувам во моите очи, сега повторно сум среќен и богат и му се заблагодарувам на Бога дека тој заем
    компаниите како ова сè уште постојат врз овие измами насекаде,
    ве молиме да ги советувам сите таму кои имаат потреба од заем да ја посетат нивната е-пошта ,,, simonfinnloan.inc@gmail.com, тие никогаш нема да ве урнат, и вашиот живот ќе се промени како што ми го направи.
    Брзо контактирајте (simonfinnloan.inc@gmail.com) денес и земете го заемот од нив.
    Останете безбедни и благословени

    ReplyDelete
  47. Здраво
    Ова е за да ја информира јавноста дека Римокатоличката христијанска организација отворила финансиска можност да им помогне на луѓето кои имаат потреба од помош, како што е финансиската помош. Значи, ако се соочувате со финансиски потешкотии или сте во финансиски проблеми и ви се потребни средства за да започнете сопствен бизнис, или ќе морате да ги отплаќате сметките со долг и краткорочен рок по ваш избор со ниска каматна стапка 2% по поништување за поединци и компании. Сакајте ни се денес контактирајте со e-mail адреса: (romancatholic19@gmail.com) Библијата вели (Лука 11:10) За секој што бара, добива; оној кој бара наоѓа; и на оној што чука, вратата ќе биде отворена. Затоа, не ја пропуштајте оваа можност бидејќи Исус е ист вчера, денес и засекогаш. Ве молиме ова е за сериозни намери и Бог кој се плаши од луѓето. Добиваме искрени честитки од римокатоличката христијанска организација, Контакт со нас денес преку оваа е-пошта: (romancatholic19@gmail.com)

    ReplyDelete
  48. ИЗВРШУВААТ НЕСРЕЌАТА И ПОДДРЖАНАТА КРЕДИТНА КРЕДИНА.
    johnsonloans96@gmail.com

    Дали барате комерцијален заем? личниот заем, хипотечниот заем, хипотечниот заем, студентската вежба, заемот за консолидација на долгот, необезбедените кредити, ризичниот капитал и сл. Дали од било која причина сте биле одбиени од банка или од финансиска институција? Ние сме приватни кредитори кои обезбедуваат кредити за компании и поединци со ниска и прифатлива каматна стапка од 2%. Ако сте заинтересирани за заем? Контактирајте со нас денес на (johnsonloans96@gmail.com) и добијте го заемот денес.



    ИЗВРШЕН КРЕДИТ ПОНУДА, БАРАЊЕ СЕГА ако ви требаат многу пари за вашиот бизнис.

    Дали ви треба итен заем и друга финансиска помош?
    Заем на сите видови заеми на два проценти (2%) од интерес. пратете ни е-пошта сега
    преку: johnsonloans96@gmail.com со следниве информации ако
    ви треба итен заем, ова е 100% гарантирано ©.

    Целосно име:
    Години:
    Телефонски број:
    Земја:
    Професија:
    Износ на заемот
    Времетраење на кредитот
    Цел на кредитот:
    Месечни примања:

    Контактирајте ја нашата канцеларија со е-поштата подолу Е-пошта: johnsonloans96@gmail.com
    Честитки, заеми од Џонсон.

    ReplyDelete
  49. COLLINS GUZMAN FUNDING'S

    We offer a variety of Financial packages at a very low interest rate, We stand apart from other lenders because we believe in customer service, We offer the right solution to your financial needs.In general we are FINANCE COMPANY, We offer loan at 2% interest rate, Commercial loans, business loans, home loans, car loans and debt consolidation loan are available for you. Contact us for more information via E-MAIL: collinsguzmanfundings@gmail.com

    Names:
    Occupation:
    Loan Amount Needed:
    Loan Duration:
    Your Country:
    Mobile NO:
    Purpose Of Loan:
    Email Address:
    monthly income:
    Sex:
    Age:

    Thanks and best regards
    Mr Collins Guzman
    WhatsApp or Text: +1 (786) 598-8751

    ReplyDelete
  50. Добар ден,

      Барате итен заем? Контактирајте го UNICREDIT FAST LOAN сега за моментална трансакција. Брзо е лесна и безбедна.

    КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ:

    EMAIL: unicreditfastloan@gmail.com

    ТЕЛЕФОН: +17815234941

    WHATSAPP: +2348146606842

    Заем трансакција можете да му верувате.

    ReplyDelete
  51. ПОМОШНА ПОНУДА ЗА КРЕДИТ БЕЗ НАПРЕДНИ НАДОМЕСТОЦИ

    Здраво,

    Кои се вашите финансиски потреби?
    Ние даваме заеми од минимум од 2.000,00 американски долари до максимум 100,000,000.00 $ со удобно времетраење што се движи од 1 до 30 години со многу намалена каматна стапка од 3%. Контактирајте не преку е-пошта: constantloanfirm1@gmail.com или yakubovasergey@gmail.com


    Дали ви треба бизнис кредит?
    Дали ви треба личен заем?
    Дали сакате да купите автомобил?
    Дали сакате да рефинансирате?
    Дали ви треба хипотека за заем?

    Дали ви треба огромен капитал за да го започнете вашиот деловен предлог или проширување? Дали сте изгубиле надеж и мислите дека нема излез, а вашите финансиски оптоварувања сè уште постојат?
    Ве молиме не двоумете се да контактирате со нас за можна деловна соработка

    Контактирајте не преку е-пошта: constantloanfirm1@gmail.com
                                        constantloanfirm@yahoo.com

    ReplyDelete
  52. Здраво, јас сум Дорка Алваро, јас во моментов живеам во Малага Шпанија. Во тоа време сум вдовица со Четири деца и јас бев заглавена во финансиска ситуација во мај 2018 година и ми требаше да ги рефинансирам и да ги плаќам моите сметки. Се обидов да побарам заеми од неколку кредитни компании, приватни и корпоративни, но никогаш успешно, и повеќето банки го одбија мојот кредит. Но, како што тоа го сака Бог, бев запознаен со Божји човек, приватен заем, кој ми даде заем од 80.000 евра и денес поседувам бизнис и моите деца се во ред во тоа време, ако треба да стапите во контакт со било компанија која се повикува да обезбеди необезбеден кредит, без проверка на кредит, без потписник со само 2% каматна стапка и подобри планови за исплата и распоред, контактирајте го г-дин Роберто Андерсон (robertoandersonloan.inc@gmail.com). тој не знае дека го правам ова, но сега сум многу среќен и одлучив дека луѓето ќе знаат повеќе за него и јас исто така сакам Бог да го благослови повеќе. Можете да го контактирате преку неговиот email: ROBERTOANDERSONLOAN.INC@GMAIL.COM.

    ReplyDelete
  53. Потврдена понуда за заем
    Дали ви треба сериозен заем за поддршка на вашиот бизнис или поради некоја причина? Ние сме банки со потврден, реален и глобален кредит. Ние нудиме заеми на комерцијални компании, организации и физички лица со просечен заем од 3%. Може да биде краток или долгорочен напредок или без оглед на тоа дали имате лош кредит. Ние ќе го обработиме вашиот заем кога ќе ја примиме вашата покана. Ние сме автономна монетарна институција. Низ годините, се стекнавме со одлична репутација со давање на некои видови на заеми на огромен број наши клиенти. Ние нудиме заверен кредит

    Менаџери од која било сума за резиденти и нерезиденти, ние едноставно нудиме индивидуални заеми, деловни / деловни заеми, автомобилски заеми, закуп за финансии, опрема за заеми, хипотеки, божиќни заеми и така натаму за сите, а не за сите или несреќна кредитна историја .
    Испратете ни е-пошта на РодригезАлејандроЛоанFirm@gmail.com

    Испратете ни е-пошта денес и ние ќе бидеме среќни да го сториме тоа

    Добредојдовте !!!

    Искрено
    Родригез Алехандро
    Е-пошта: РодригезАлејандроЛоанFirm@gmail.com

    ReplyDelete
  54. Ние сме група за финансиска поддршка која управува со меѓународни финансии за која било сума на банкарски инструменти. Нашите услуги се брзи и сигурни. заеми се
    одобрено во рок од 24-48 часа по успешна примена. Ние нудиме заеми од
    минимален опсег од 2.000 до максимум 50 милиони долари со прифатлива каматна стапка од 3% и заем
    времетраење од 1 до 25 години за да го вратат заемот. Целта на Авант групата е да обезбеди одлични професионални финансиски услуги за вас.
    Доколку имате потреба од заем, добро контактирајте не.

    Испратете ни се преку е-пошта преку: av_ant@outlook.com
    Испратете ни преку е-пошта; avants.loan@gmail.com
    Whatsapp +1 (409) 2062954
    Со почит
    Авант Груп

    ReplyDelete
  55. Добивањето легитимен заем отсекогаш претставуваше огромен проблем за клиентите кои имаат финансиски проблем и им треба решение. Прашањето за кредит и обезбедување е нешто за кое клиентите секогаш се грижат кога бараат заем од легитимен заемодавател. Но, ние ја направивме таа разлика во индустријата за заеми. Можеме да се договориме за заем од 5.000 евра. до 500.000.000 евра колку што е камата од 3%. Ве молиме одговорете веднаш на оваа е-пошта: Gregowenloanfirm1@gmail.com
    Нашите услуги ги вклучуваат следниве:

    1) консолидација на долг
    2) Втора хипотека
    3) деловни заеми
    4) лични заеми
    5) меѓународни заеми
    6) заем за секаков вид
    7) Семеен заем E.T.C

    Нема социјално осигурување и без кредитна проверка, 100% гаранција. Сè што треба да направите е да ги споделите со нас точно што сакате и ние сигурно ќе го оствариме вашиот сон. ГРЦИЈА ДОГОВОРНА ФИРМА 1 вели ДА кога вашите банки велат НЕ. И на крај, ние финансираме мала фирма за заем, посредници, финансиски институции од мал обем, затоа што имаме неограничен капитал. За дополнителни детали за набавка на заем, контактирајте не, ве молиме одговорете веднаш.

    Контакт со компанијата Информација за е-пошта на адреса: Gregowenloanfirm1@gmail.com

    ReplyDelete
  56. Здраво; Јас сум Елиза Ривера, јас сум заем за заем и ја претставувам услугата за финансиски пазар. Дали имате потреба од финансиска поддршка од какви било причини? Ако вашиот одговор е да, слободно контактирајте ја мојата фирма денес за повеќе детали за мојата програма за заем; контактирајте не преку е-пошта
    (Financialmarketservice@gmail.com).

    Можеби ќе прашате зошто нас? Сега, треба да знаете дека нашата програма за он-лајн капитал е за разлика од било што друго. Еве само малку од она што ја прави нашата програма за обртни средства различна.

    -БАСНА ПРОЦЕС НА АПЛИКАЦИЈА
    -ФИНИРАЕ КАКО СЕКО 24 часа
    -ДОБИНЕТЕ до 500.000 евра
    -Автоматизирани плаќања
    -НИМА БАРАЕ КОЛАТЕРАЛНО
    -И МОOSTНО најважно, без скриени такси
    -ОД ДОБРИТЕ ВЕСТИ Е ПОДНЕСУВА ПАНДЕМИСКИОТ НАШИОТ ПРИРОДНИ КАРТИНЕР ЗАКОН ЗА ПОНУДУВАЕ.

    Ние разбираме дека се случуваат неочекувани финансиски настани и ние сме тука да помогнеме.
    Без разлика дали сакате да консолидирате долг, да платите неочекувани медицински трошоци, да започнете бизнис или само сакате да одите на семеен одмор, какви и да се вашите причини, ние разбираме.
    Нашата цел на услугата за финансиски пазар е да обезбеди пристап до лични заеми, деловен заем и хипотекарен заем по прифатливи каматни стапки од 2%, навремено,
    Контактирајте нè денес за целосни детали преку е-пошта

    financmarketservice@gmail.com

    Искрено

    ReplyDelete
  57. Казвам се АНТОНИЯ БОГОМИЛА, днес съм свидетелство. Страдате ли финансово или имате нужда от спешни пари, за да платите сметките си? не се притеснявайте повече, защото там е далеч, можете да печелите пари без стрес. Можете да промените живота си само за 18 часа. свържете се по имейл (vasileiosmoinca@yahoo.com) за празен [ATM SMART CARD] днес и бъдете сред щастливците, които се възползват от тези карти.

    Имейл: vasileiosmoinca@yahoo.com

    Тази ПРОГРАМИРАНА празна ATM SMART карта е в състояние да хакне във всяка банкомат, навсякъде по света. Запознах се с тази BLANK ATM КАРТА, когато търсех кредитор за заем онлайн преди около месец .. Това наистина промени живота ми завинаги и сега мога да взема семейството си. Най-малко пари, които получавам за ден с тази карта, са около 5 500 евро. Всеки ден имам достатъчно пари, за да се грижа за семейството си. За подробности как да получите карта днес, изпратете имейл на хакерите на: vasileiosmoinca@yahoo.com

    Вземете 5 500 евро всеки ден за 6 месеца! чрез празна ATM карта

    ReplyDelete
  58. Zovem se MARIJA DJOROVIĆ, dolazim iz ADA BR 10.32000, SRBIJA i želim zahvaliti gospođi Milki Dukić koja je posudila od ove dobre kreditne kompanije nazvane GUARANTY TRUST LONDATS. Čitao sam članak na internetu kad sam naišao na komentar gospođe Milke Dukić i kako se bez problema zadužila kod GARANCIJSKOG POVJERENIČKOG KREDITA i odlučio sam kontaktirati gospođu Milku Dukić kako bih dobio informacije o postupku kredita i ona mi je sve objasnila i bilo je vrlo jasno.
    Nakon što sam kontaktirao zajmodavca putem: anamichaelguarantytrustloans@gmail.com i također putem whatsappa na: +1(470)481-0039
    Dobio sam obrazac za zajam koji sam popunio u svoje podatke i slijedio sam procedure. Nakon odobrenja moje prijave, moj je račun dodijeljen zajmu. Ispod su podaci o mom bankovnom računu.

    Naziv banke: NLB BANKA
    Adresa banke: ZUPANA STRACIMIRA 39
    Naziv računa: MARIJA DJOROVIĆ
    Broj računa: 310-6100100053957-47

    Ako trebate zajam od pouzdane kreditne tvrtke, ljubazno se obratite GARANCIJSKIM POVJERENIČNIM KREDITIMA oni su najbolji.
    možete me kontaktirati putem moje osobne e-adrese: marijadjorovic47@gmail.com
    za više informacija i rado ću vam sve objasniti.

    ReplyDelete
  59. Дали ви треба пригоден заем за ваше задоволство? Ние нудиме заем од 3% каматна стапка за локални и меѓународни должници. Ние сме сертифицирани, доверливи, сигурни, ефикасни, брзи и динамични и соработуваме. доделуваме долгорочен заем за максимум од 2 до 50 години.

    Дали ви треба директен, лесен и достапен заем за да го отплатите вашиот долг, да формирате деловна активност или од друга причина? Ако е така, ве молиме контактирајте не за заем.

    Оваа понуда е наменета за сериозни луѓе.

    Доколку сте заинтересирани, контактирајте не преку: Е-пошта: bryanstefanloanfirm@gmail.com
    WhatsApp: +919654763221

    Ние сме сертифицирани,
    сигурен, ефикасен, брз и динамичен.

    Со почит,
    Брајан Стефан
    bryanstefanloanfirm@gmail.com

    ReplyDelete
  60. Дали ви треба пригоден заем за ваше задоволство? Ние нудиме заем од 3% каматна стапка за локални и меѓународни должници. Ние сме сертифицирани, доверливи, сигурни, ефикасни, брзи и динамични и соработуваме. доделуваме долгорочен заем за максимум од 2 до 50 години.

    Дали ви треба директен, лесен и достапен заем за да го отплатите вашиот долг, да формирате деловна активност или од друга причина? Ако е така, ве молиме контактирајте не за заем.

    Оваа понуда е наменета за сериозни луѓе.

    Доколку сте заинтересирани, контактирајте не преку: Е-пошта: bryanstefanloanfirm@gmail.com
    WhatsApp: +919654763221

    Ние сме сертифицирани,
    сигурен, ефикасен, брз и динамичен.

    Со почит,
    Брајан Стефан
    bryanstefanloanfirm@gmail.com

    ReplyDelete
  61. Компанија за заем од Sky Wealth, даваме заеми со каматна стапка од 0f 3%.

    Добар ден господине / мама сум.

    Ние сме приватна компанија и нудиме заеми со ниски каматни стапки, при утврдување на износот на заемот е помеѓу 100 милиони резерви на заеми од заем од 1.000 евра за развој на деловна активност: конкурентност на работ / проширување на бизнисот

    (Број на Whatsapp: +79652625435)

    Ние нудиме разновиден заем
    * Лични заеми (обезбедени и необезбедени)
    * Деловни заеми (обезбедени и необезбедени)
    * Заем за консолидација

    Без такси за однапред

    Ви благодариме што одвоите време да ја прочитате оваа реклама. За повеќе информации и прашања, испратете ни е-пошта денес

    skywealthloanfirm@gmail.com
    skywealthloanfirm@gmail.com
    skywealthloanfirm@gmail.com

    Можете исто така да контактирате со нас преку веб-страницата на компанијата: http://skywealthloanfirm.wixsite.com/webworld

    Г-ѓа Мери Мејсон.

    ReplyDelete
  62. Ова е да ве информираме дека ние нудиме сите видови заем
    (Бизнис, лична, консолидација, автомобил, инвестиции, итн.) @ 3% годишно
    стапка. Дали ви треба заем и ве одбила вашата банка поради
    лош кредит? Дали имате неплатени сметки или имате долгови? Ние сме брзи и
    сигурен и искреност е нашиот збор за чување.

    ФОРМА ЗА АПЛИКАЦИЈА ЗА ПОЛНИЕ
    Вашето име во целост: Адреса: Пол: Потребен износ: Времетраење: Земја:
    Професија: Телефонски број: Цел на заемот:

    Indубезно почит,
    Испратете ни по е-пошта: bryanfundinghome@gmail.com
    Брајан Вилсон (извршен директор)
    Инвестициска компанија Брајан Вилсон

    ReplyDelete
  63. i am so excited today. I have seen comments from people who had already gotten a loan from LAPO M-F so I decided to apply based on popular recommendations and only a few hours ago I confirmed a total amount of 10,500 euro in my account. This is really great news and I advise anyone who needs a real loan to apply through their email: lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +447883183014

    ReplyDelete
  64. Здраво Дали ви треба итен заем за да ги решите вашите финансиски потреби? Ние нудиме заеми кои се движат од $ 2,000.00 до $ 50,000,000,00, ние сме сигурни, силни, брзи и динамични, нема кредитна проверка и нудиме 100% гаранции за странски заеми за време на трансфер периодот. Исто така, издадовме валутен заем со камата од 2% за сите заеми Ако сте заинтересирани, вратете ни се преку оваа е -пошта: (bryanstefanloanfirm@gmail.com) (bryanstefanloanfirm@outlook.com) или WhatsApp: +919654763221

    ReplyDelete
  65. Добар ден,

    Овде нудиме брз и лесен заем кој се движи од 3.000 евра до 200.000 евра. Процесот е непречен и легитимен, ќе ве убеди тестот. Контакт е-пошта: hopkinsonloan@outlook.com или Whatsapp: +1 978-792-4582 и пополнете ги информациите подолу.

    Целосно име:
    Износ на заемот:
    Времетраење на заемот:

    Благодарам.

    ReplyDelete
  66. Ejani tani dhe merrni një kredi urgjente në fredlarryloanfirm@gmail.com
    Këtu jemi gati të përpunojmë kredinë tuaj

    Diten e mire,

    Jeni një burrë apo një grua biznesi? Ka ardhur koha për të përmbushur ëndrrën tuaj, ne jemi kompani kreditore e certifikuar, ofrojmë kredi me një interes të ulët prej 3%, për individë dhe kompani në të gjithë globin, në çdo monedhë që dëshironi, paund, dollar, euro etj.

    Mbështetuni tek ne sot për një kredi të shpejtë dhe të garantuar
    na kontaktoni nëpërmjet
    Email: (fredlarryloanfirm@gmail.com) ose (fredlarryloanfirm@hotmail.com)
    Numri Whatsapp:  +2347061892843
    Numri Whatsapp: +967737371424

    ReplyDelete
  67. Ejani tani dhe merrni një kredi urgjente në fredlarryloanfirm@gmail.com
    Këtu jemi gati të përpunojmë kredinë tuaj

    Diten e mire,

    Jeni një burrë apo një grua biznesi? Ka ardhur koha për të përmbushur ëndrrën tuaj, ne jemi kompani kreditore e certifikuar, ofrojmë kredi me një interes të ulët prej 3%, për individë dhe kompani në të gjithë globin, në çdo monedhë që dëshironi, paund, dollar, euro etj.

    Mbështetuni tek ne sot për një kredi të shpejtë dhe të garantuar
    na kontaktoni nëpërmjet
    Email: (fredlarryloanfirm@gmail.com) ose (fredlarryloanfirm@hotmail.com)
    Numri Whatsapp: +967737371424

    ReplyDelete
  68. Јас сум приватен заемодавател и инвеститор, Дали ви треба легален, чесен, реномиран и брз заем? Можам да ви помогнам со 100% загарантирана услуга, нудам на фирми и индивидуални кредити, покрај тоа финансираме и секаков вид на проекти. За повеќе информации, посетете: jurgenstefanfinancialservice@gmail.com jurgenstefanfinancialservice@outlook.com или Whatsapp +919654763221

    ReplyDelete
  69. Здраво дами и господа, Дали ви треба финансиска помош? Јас сум Маријана Стен. Јас сум заемодавател, како и финансиски советник. Дали ви треба деловен заем, личен заем, хипотека или заем за да го завршите проектот? со ниска каматна стапка од 2% Доколку вашиот одговор е да, ви препорачувам да ја контактирате нашата канцеларија. Ние нудиме секаков вид кредитни услуги, вклучувајќи долгорочни и краткорочни заеми. За повеќе информации пишете ни: (officeloan975@gmail.com) и веднаш добијте одговор. Ние сме компанија која нуди сеопфатни финансиски услуги и се стремиме да ви помогнеме да ги исполните сите ваши амбиции. Ние сме специјализирани да нудиме структурирани финансиски решенија за поединци и компании на најефикасен и најбрз начин. Еве неколку причини зошто треба да не контактирате за заем

    ReplyDelete
  70. Нудиме приватни и деловни заеми по разумни каматни стапки од само 2% годишно, но со зголемени месечно. Ние нудиме локално и меѓународно финансирање, специјализирано за креативни решенија кои ги задоволуваат вашите потреби за проширување, раст и многу повеќе. Контактирајте не за повеќе информации: EMAIL; alessandroantonio044@gmail.com]

    ReplyDelete
  71. Дали ви треба заем? лични заеми? деловни заеми? хипотекарни заеми? земјоделство и финансирање проекти? даваме секакви кредити со камата од 2%! Контакт е-маил адреса; (fredmorefinance@gmail.com)

    ReplyDelete
  72. Добар ден,

    Нашата компанија за заем нуди заем на луѓе без разлика на износот или времетраењето, каматната стапка е 3% и можете да го добиете вашиот заем во рок од 24 часа. Даваме заем и на физички и на деловни субјекти и ќе ве убеди пробниот период. Контактирајте не преку hopkinsonloan@yahoo.com и пополнете ги информациите подолу.

    Целосно име:
    Износ на заемот:
    Времетраење на заемот:

    Благодарам.

    ReplyDelete
  73. Добар ден,

    Аплицирајте овде за секаков вид заем за да ја започнете новата година без стрес или обезбедување и каматната стапка е прифатлива. Контакт:
    Е-пошта: hopkinsonloan@outlook.com
    Вибер: +33753147557

    Благодарам.

    ReplyDelete
  74. Добар ден,

    Фирмата за заеми Хопкинсон нуди варијанти на заеми кои се движат од:
    Приватен заем
    Деловен заем
    Градежен заем
    Заем за недвижен имот
    Консолидација на долгот
    Заем за рефинансирање
    Комерцијален заем
    Финансирање на проекти
    Хипотеки и други финансиски услуги.
    Е-пошта: hopkinsonloan@hotmail.com
    Whatsapp / Viber: +337 5314 7557
    Веб-страница: https://hopkinsonloan.wixsite.com/hopkinsonloan/

    Благодарам.

    ReplyDelete
  75. Внимание: Ние сме директни заемодавци и во 100% меѓународен проект
    Финансирање и моментално бараме баратели на заем, Брокери за заем
    и меѓународни проекти за финансирање. ЗА ПОВЕЌЕ ПРАШАЊА КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ ПРЕКУ СЛЕДНАТА E-MAIL:
    creditmidland@gmail.com
    веб-страница: midlandcreditonline.com
    Кредит на Мидленд

    ReplyDelete
  76. Здраво,

    Сертификовани смо да нудимо следеће врсте кредита или било коју врсту финансирања: Приватни кредит? Пословни кредити? Зајам за консолидацију дуга? Побољшати свој дом? Инвестициони кредит? Доступни кредити? Лични кредити? Комерцијални кредити? Комбиновани кредит? Консолидациони кредити? Ако сте заинтересовани, контактирајте нас: (richardcosmos5@gmail.com)

    Понуда хитног зајма.

    ReplyDelete
  77. Желите да позајмите, а не знате где да добијете прави кредит?
    Желите да покренете посао, али немате капитал?
    Да ли треба да се пријавите за кредит из било ког разлога?
    Да ли вам треба божићни кредит.

    Ваша нада је коначно ту јер Елена Нино пружа брзе и поуздане кредите, њихова услуга је 100% оригинална и гарантује вам да ћете добити кредит приликом подношења захтева, контактирајте путем е-поште и одобрите данас на: elenanino0007@gmail.com

    Хвала вам и Бог вас благословио
    САМОПОУЗДАЊЕ
    Ingrid

    ReplyDelete
  78. Здраво дами и господа, Дали ви треба финансиска помош? Јас сум Сузан Бенсон. Јас сум заемодавател, а исто така и финансиски консултант.

    Дали ви треба деловен заем, личен заем, хипотекарен заем или заем за да го завршите вашиот проект? Ако вашиот одговор е да, ќе ви препорачам да ја контактирате мојата фирма. Ние даваме секакви услуги за заем, вклучувајќи долгорочни и краткорочни заеми, обезбедени и необезбедени заеми и многу повеќе. За повеќе информации, пишете ни преку е-пошта: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) или пратете ми порака директно на WhatsApp преку: +447360502110 и добијте одговор веднаш.

    Заем од доверлива и компетентна компанија е она што ви треба за да ја постигнете вашата цел. Ние сме сеопфатна компанија за финансиски услуги и посветени сме да ви помогнеме да ги исполните сите ваши аспирации. Ние сме специјализирани за обезбедување структурирани финансиски решенија за поединци и компании на најефикасен и најбрз начин.

    * Можете да аплицирате за заем во секое време, каде било.
    * Флексибилна сума - Вие одлучувате колку сакате да позајмите.
    * Брзо директно финансирање - Добијте го заемот во рок од 24 часа по одобрувањето.
    * Флексибилна каматна стапка од 3%.
    * Високи стапки на одобрување
    * Флексибилна отплата - треба да го изберете датумот на отплата, неделен, месечно или годишно за времетраење од 1-30 години.
    * Едноставна онлајн апликација.
    * Персонализирано водство и експертиза.
    * Без скриени трошоци

    Не губи шанса поради недостаток на финансии. Контактирајте со мојата компанија сега, можеме да ви помогнеме со заем бидејќи им помогнавме на бројни поединци и организации кои се соочуваа со финансиски тешкотии низ целиот свет

    За повеќе информации за нашата понуда за заем, љубезно испратете ни го вашето барање за заем преку
    Е-пошта: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    WhatsApp: +447360502110

    Посредниците/консултантите/брокерите се добредојдени да ги донесат своите клиенти и се 100% заштитени. Во целосна доверба, ќе работиме заедно за придобивките на сите вклучени страни.

    ReplyDelete
  79. Хеј, момци!!! Имам своју лојалност. Моја празна АТМ картица може да подигне 5.000 долара дневно. Добио сам ово од господина Георга прошле среде и сада имам 10.000 евра бесплатно. Картица подиже новац са било ког банкомата и нема имена, није у трагу и сада имам довољно новца за себе и моје 4 деце. Заиста сам срећан што сам упознао господина Георга јер сам раније срео двоје људи и узео мој новац не знајући да су то преваре. Али сада сам срећан. Господин Георг је послао картицу преко ДХЛ-а и добио сам је за два дана. Узми једног од њега сада. Видите, то је давање помоћи људима, чак и ако је незаконито, али много помаже и нико никада не буде ухваћен. Картица ради у свим земљама широм света. Пожурите и пошаљите е-поруку путем георгбеднорзхацкерс @ гмаил. цом Текст, позив или ВхатсАп: +1(262)355-8285 Остале понуђене услуге су: клонирање банкомата
    Хаковање Битцоин банкомата са малвер картицама
    Повратак изгубљене или украдене криптовалуте
    Хаковање Вестерн Унион трансфера, МонеиГрам трансфера, банковних трансфера, ПаиПал трансфера, готовинских трансфера апликација
    Опоравите хаковане друштвене медије: Фацебоок, Инстаграм, Снапцхат, ТикТок, Гмаил, Иахоо пошту и веб локације.

    ReplyDelete