Tuesday, February 4, 2014

POGACA - ROLOVANA SO SUV VRAT I KASKAVAL...

Rolovana pogača

04.02.2014 11:34
Pogača




Sastojci
3dl mleka
1dl ulja
1 kašika soli
1 kašičica šećera
150g suvog vrata
150g kačkavalja
1 jaje
20g semena lana
30g susama
Priprema
U dogovarajućoj posudi sjediniti mlako mleko, kvasac, kašičicu brašna i šećer pa izmešati i ostaviti da nadođe. U veću posudu za mešenje sipati brašno, dodati nadošao kvasac ulje i so. Dobro raditi testo sve dok ne počne da se odvaja od prstiju. Umešeno testo ostaviti da nadođe. Nadošlo testo premesiti , izdvojiti jednu trećinu i ostaviti sa strane a ostatak testa razviti u pravougaonik debljine 0, 5 cm. Pravougaonik od testa posuti sa dve trećine rendanog kaškavalja i suvog vrata, pa urolovati. Rolat iseći na parčad debljine 2 cm. Preostalo testo razvući i pravougaonik, preseći po sredini kako bi se dobile dve trake. Trake od testa posuti preostalim suvim vratom i kačkavaljem. Urolovati prvo jednu traku a zatim oko nje drugu. Tepsiju nauljiti, u sredinu staviti umotane trake a okolo vertikalno poređati parčad rolata. Premazati umućenim jajetom središni deo posuti semenom lana a parčad rolata susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 c, dok ne porumeni oko pola sata.



Izvor: kuhinjica.rs

Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice i Twitter-a


No comments:

Post a Comment