Saturday, April 21, 2012

PORTL - ZLATNA DJECA


Ovaj blog
Povezano s ovog mjesta
Ovaj blog
 
 
 
 
Povezano s ovog mjesta
 
 
 

20. 4. 2012.

Ukrasna vrećica od papira

Draga dječice, donosim vam jednu simpatičnu, a jednostavnu ideju kako možete u nekoliko minuta napraviti ukrasnu vrećicu od papira, u koju onda možete staviti poklončiće ili neke druge sitnice. Samo slijedite donje slikovne upute i vrećica će ubrzo biti gotova! Lijepo se zabavite!

19. 4. 2012.

Origami "pričalice"

Draga dječice, OVDJE sam vam pokazala kako možete napraviti "igračke koje govore", a sada vam donosim jednu sličnu , ali jednostavniju ideju, za čije vam pravljenje treba daleko manje vremena. Ako vam se sviđaju ove origami "pričalice", samo uzmite jedan kolaž papir jednakih stranica, pozorno pogledajte donje slikovne upute i samo naprijed s njihovom izradom. Sigurna sam kako ćete uživati i praveći ih i igrajući se s njima...

18. 4. 2012.

Novčanik od tetrapaka

Draga dječice, evo jedne izuzetno zanimljive, a prilično lagane ideje, koju nam šalje Ivančica Tajsl Dragičević, učiteljica savjetnica (OŠ "Trnjanska", Zagreb), a riječ je o pravljenju novčanika od tetrapaka. Ako vam se ideja sviđa, samo slijedite donje upute ili preuzmite OVE u PDF formatu, koje nam je poslala Ivana.

14. 4. 2012.

Narukvica od polipropilenskog konopa i perli

Draga dječice, evo jedne zgodne ideje kako si sami možete napraviti lijepe i dugotrajne narukvice, za čije vam je pravljenje potreban tanji polipropilenski konop u boji ("plastificirana špaga"), kojega možete (od 100 m) naći u supermarketima za manje od dvije kune, te nekoliko  perli s dovoljno širokom rupom. Izgledaju sasvim lijepo, a prilično ih je zabavno i plesti!

Ukrasne kutijice od čestitki

Draga dječice, donosim vam jednu lijepu, a jednostavnu ideju kako možete, od starih razglednica, čestitki ili nekog malo tvrđeg papira, napraviti prekrasne ukrasne kutijice za poklončiće... Presavijte odabranu čestitku malo kraće nego na pola, a onda preostali rub presavijte preko onog prvog, te oba, s unutrašnje strane, međusobno zalijepite selotejpom. Zatim otvorene krajeve polukružno obrežite škarama, a onda špicem neotvorenih škara "iscrtajte" istu putanju,  samo s unutrašnje strane, i to na sva četiri dijela. Na kraju po tim unutrašnjim crtama presavijte i tako zatvorite kutijicu. Unutra možete staviti sitne poklončiće, bombone, poruke i slično. Veoma lijepo i prilično jednostavno!



13. 4. 2012.

Korpica od kolaž-papira ili papira u boji

Draga dječice, budući da se još nalazimo u uskrsnom vremenu, a u nedjelju slavimo Mladi Uskrs, donosim vam jedan prijedlog kako možete napraviti lijepu košaricu za jaja, bombone ili neke sitnice... Za njeno će vam pravljenje biti potrebna dva kolaž-papira ili dva papira u različitim bojama, a možete ju napraviti pozorno slijedeći donje slikovne upute (ili OVAJ video-zapis). Nije baš sasvim jednostavno, ali će vam se trud itekako isplatiti.

Radni listovi za učenje prvih slova

Za vas, draga dječice, koja učite prva slova, priredila sam nekoliko radnih listova koji vam mogu pomoći u svladavanju te teške prepreke, a možete ih u PDF formatu preuzeti OVDJE... Sretno vam bilo s rješavanjem!

10. 4. 2012.

Isusov grob od slanog tijesta

Draga dječice, nalazimo se u uskrsnoj osmini, odnosno u vremenu kada se još intenzivno slavi otajstvo Uskrsa, pa vam donosim jednu ideju kako možete uz nešto brašna, soli i vode napraviti Isusov grob... Zamijesite u jednakom omjeru brašno i sol, te dodajte onoliko vode koliko je potrebno da se napravi čvrsto i homogeno tijesto, a zatim od njega oblikujte Isusov grob, križ i kamen za ulaz u grob. Sve to ostavite dan-dva (a po potrebi i duže) da se suši na zraku, a potom obojajte u željenoj boji i prelakirajte bezbojnim lakom, ili sve presprejajte zlatnim ili nekim drugim sprejem. Na kraju stavite komad bijelog platna preko križa, koji će simbolizirati Kristovo uskrsnuće, a također, s istom simbolikom, stavite i kamen malo sa strane, kako bi grob bio otvoren.

8. 4. 2012.

Ispred, iza, pored... - radni listovi

Draga dječicem priredila sam vam nekoliko radnih listova uz koje možete učiti nalazi li se nešto ispred, iza, pored, ispod... nečega, a možete ih u PDF formatu preuzeti OVDJE. (Uz ove radne listove donosim vam i jedan vezan uz emocije...)

Čestitka za Uskrs

Draga dječice, dragi čitatelji i posjetitelji Zlatne djece,  želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs!


No comments:

Post a Comment