Thursday, January 28, 2016

MED ODLICAN ZA DIJABETICARE

Članica IDF-a
IDF
IDF
Vankuver 2015

Arhiva vesti

Linkovi

Med odličan za dijabetičare

12. 02. 2011.
Istraživanja su pokazala da med, pravilno doziran, povoljno utiče na zdravlje dijabetičara, a prednost ima med sa više fruktoze, kakav je bagremov, i sve druge vrste koje se sporije kristališu - kaže pčelar iz Prijedora Branko Končar, koji je i sam 30 godina dijabetičar na insulinu.

Končar (63) već 14 godina svakodnevno troši med i sve druge pčelinje proizvode i zahvaljujući tome, kako kaže, rešio se čestih mišićnih neuralgija, vrlo neprijatnih išijalgija, čestih hipoglikemija i noćnih mokrenja.
On je dodao da je u poslednjih 13 godina sačuvao fundus oka i nivo dioptrije i da povremeno koristi metode "med u oko" i "pčelinji ubod u slepoočnicu", da je potpuno slobodan od edema i da je otporan na viruse.
"Dijabetičarima se preporučuje 40 do 50 grama meda dnevno, i to četiri do pet puta po deset grama, što je jedna kafena kašika, pola sata pre ili dva sata posle obroka", rekao je Končar Srni.
On je dodao da dijabetičari na početku svakog godišnjeg doba, u trajanju tri do četiri sedmice, treba da troše mešavinu meda i svežeg polena, mešavinu meda i matičnog mleča, seme koprive u medu i 20 do 30 odstotni alkoholni ekstrakt propolisa.
Končar kaže da su istraživanja o tome kako med utiče na dijabetičare naročito vršena u Rusiji, Rumuniji, Bugarskoj, Egiptu i Švajcarskoj.
Prema njegovim rečima, kada je reč o dijabetičarima neopravdano je stavljen znak jednakosti između meda i šećera.
Osim meda, u pčelinje proizvode spadaju polen, propolis, mliječ, vosak i otrov.
[Srna, 11.02.2011.[

No comments:

Post a Comment