Thursday, February 7, 2013

ANTI - VIRUS BEZPLATEN

Najbolji besplatni antivirus programi

Antivirus program je neophodno imati na svom računaru, ma koliko god mislili da ste bezbedni. Neki korisnici koji, na primer, nemaju Internet, misle da su bezbedni od virusa, ali se može desiti da se zarazite virusom putem, CD-a, DVD-ja ili fleške.
Ne preporučujemo da instalirate dva ili više  antivirus programa jer može da dođe do nekompatibilnosti i problema u radu. Postoji dosta dobrih antivirus programa, i na svu sreću, mnogi od njih su besplatni.
Danas ćemo vam predstaviti pet najboljih besplatnih antivirus programa.
1) MSE
MSE je program razvijen od samog Microsofta koji može besplatno da se koristi na Windows 7 operativnim sistemima. Integrisan je u Windows 8 pod nazivom Windows Defeneder. Napominjemo da ga koristite samo na legalnom Windowsu. Najveća prednost mu je brzina i to što ne opterećuje memoriju računara.
2) Avast
Avast je prilično moćan antivirus program koji nudi osam nivoa zaštite. Po nekim naprednim mogućnostima je ispred svih ostalih. Ima skoro više od 150 miliona korisnika i prilično je popularan kod Internet korisnika.
Avira Antivirus već dugo postoji na tržištu. U poslednjih par godina je izgubio na popularnosti zbog dosadnog pop-up prozora i problema sa ažuriranjem. Međutim, sve te greške su nedavno ispravljene i možemo da kažemo da pruža odličnu zaštitu protiv virusa i drugih onlajn pretnji.
4) AVG antivirus
AVG antivirus je nedavno izbacio novi interfejs koji podseća na Windows 8. Obnovili su svoj algoritam detekcije i poboljšali efikasnost u borbi protiv virusa, tako da predstavljaju takođe dobar izbor.
5) Ad-aware
Ad-aware je softver koji je prvobitno služio samo za spajver, špijunske programa. U 2012. godini su odlučili da postanu konkurencija najvećim antivirus programima, i veoma dobro su se pokazali na testovima.

2 Responses to Najbolji besplatni antivirus programi

  1. ludinaucnik January 31, 2013 at 4:01 pm #
    Ја сам задовољан и Пандом :)
  2. Stojan February 7, 2013 at 12:16 pm #
    Dosta korisnih i interesantnih stvari, kako za pocetnike tako i za ljude koji malo ozbiljnije bave internetom.
    Ko se na bilo koji nacin bavi internetom treba posetiti “internetzanatliju”!

Leave a Reply

1 comment:

  1. how about the latest version of this anti virus? we have alot of information about anti virus in www.telkomuniversity.com

    ReplyDelete