Monday, October 1, 2012

NAPISI ZA GRADINKA OD DETE MK


Вашето дете веќе неколку недели оди во градинка без никакви проблеми. Но, сега изјавува дека веќе не сака да оди! Како да постапите за да го решите овој проблем на безболен нач ...
 
 

Идните првачиња ги поминаа систематските прегледи и тестирањата во училиштата. Но, многу родители, исплашени од претстојната промена не се сигурни што тоа точно нивното идно пр ...
 
 

Долгото топло лето е мотив родителите заедно со децата да побараат освежување во јавните или домашните базени, забавно разладување кое што им годи на сите. Сепак, она на што би ...
 
 

Во зима вируси, во лето – бактерии... Тоа не е секогаш правило, но што се однесува до ангината, таа навистина почесто се појавува во топлите месеци.
Ангината е гн ...
 
 
На четиригодишната Нина пред половина година и дијагностицирале ретко метаболно митохондријално заболување (Leigh sy. Complex IV deficiency), а од пред два месеца и нејзиното едногодишно братче ...
 
 

Кокошкините гради (pectus carinatum) е назив за деформација на градниот кош кај кој неговиот среден и долен дел се испакнати, што неповолно влијае на положбата на ребрата, па ц ...
 
 

Еден од најалармантните проблеми кое сонцето ги донесува е, секако, сончаницата или топлотниот удар, за кои што родителите би требало што подобро и на време да се информираат.< ...
 
 

Голем број родители се сретнале, условно речено, со проблемот кој што се однесува на нетрпеливоста на облека од страна на нивното дете.
Многу родители се запрашуваат да ...
 
 

Пред да го пуштите во вода вашето мало дете, треба најпрво да го научите како правилно да дише. Но, следува прашањето:„Како детето да го совлада стравот од вода и да науч ...
 
 

Родителите се често прилично неодлучни кога треба да му дадат име на своето новороденче, обично сакаат тоа да биде необично и единствено.
Името има големо влијание на н ...
 
 
 
 
 
 
 
 
КАКО ДА ВОСПИТАТЕ ПРЕКРАСНИ ДЕВОЈЧИЊА
Датум: 27.06.2012

Автор: Биљана Илиќ

Воспитувањето и одгледувањето на девојчињата на родителите речиси секогаш им паѓало потешко отколку одгледувањето на момчињата. Постојат многу работи за кои родителите на едно девојче стравуваат дека е можно да му се случат во животот и сакаат ...
 
 
 
 
© 2012 Мајка и дете
Сите права задржани

Содржините на порталот Мајка и дете се заштитени со Законот за авторски права.
За секоја 

No comments:

Post a Comment