Saturday, October 11, 2014

NAJBOLJA MAMA NA SVETU

  • 21:54
    MI SVI TRAGAMO YA NEKIM SAVETIMA ALI U SUSTINI SVAKI RODITILJ TO RADI NA SV
  • 21:51
    Jelena kako ste to postigli? To prilagodjavanje druge dece prvom itd? Vi st
  • 21:39
    Tako je! I ja ne dojim jer nisam imala dovoljno mleka,bilo ga je nekih mese
  • 16:29
    ne znam ko je izmislio ovaj mit o francuzima, kao i ono da su francuskinje
  • Prijavite se i dobijajte puno kreativnih ideja svakog petka direktno u vaš inbox! Na klik:
  • Pridružite se drugim mamama i počnite da pišete! Podelite vaša razmišljanja.

    • Nobelova nagrada za mir 2014. godine dodeljena je pakistanskoj devojčici Malali Jusafzaj (Malala Yousafzai) koja je tako postala najmlađi dobitnik Nobelove nagrade u istoriji i prvi dobitnik rođen u Pakistanu. Ona nagradu deli sa indijskim aktivistom Kajlašom Satijartijem kom se pripisuje zasluga za spašavanje desetina hiljada dece iz ropstva i prinudnog rada u Indiji. Evo njenih citata koje svi treba da znaju:
      čitaj dalje
    • Kućni ljubimci su važan deo porodice i zaslužuju svu pažnju koja im se posvećuje. Međutim, mnoge stvarčice koje je za njih “neophodno” kupiti znaju da budu dosta skupe. Dobra vest je da puno toga možete napraviti potpuno sami i tako obezbediti i originalnost. Izdvojili smo prelepe ideje koje će vam pokazati kako i inspirisati vas da obradujete vašeg ljubimca.
      čitaj dalje
    • Od kada je američka autorka Pamela Drukerman posvetila čitavu knjigu pozitivnim stranama francuskog roditeljstva, ceo svet priznaje da ima nečeg posebno efektnog u vaspitnim metodama Francuza. Istražili smo šta to oni rade drugačije pa njihova deca nemaju napade besa, vaspitano jedu od malena a mame ne glume policajce. Njihovo roditeljstvo je opuštenije (za mamu i tatu) i usmereno na porodicu a ne na dete. Evo čega se francuski roditelji pridržavaju a što treba da pokušate i vi:
      čitaj dalje
    • Pogledajte prvi u nizu videa iz serijala „Tri pitanja za…“ koji vam predstavljamo putem našeg zvaničnog youtube kanala – NajboljaMama.tv U njemu nam Bojana Đurić iz Jezičke igraonice Equilibrio Kids objašnjava kako, koliko i kada je najbolje učiti strane jezike.
      čitaj dalje
    • Vaše dete je poraslo i u puno situacija ne znate kako da reagujete? Izdvojili smo korisne savete koji će vam pomoći da imate odličan odnos uz pravu dozu vaspitanja. Pomozite vašem mališanu da odraste u mladu osobu kojom se ponosite u svakom trenutku. Evo kako:
      čitaj dalje
    • Bezglutenska ishrana je kreirana za pacijente sa celijakijom, ili za ljude sa blažom netolerancijom na gluten, ali se pokazala i kao odlična za pročišćavanje organizma i kod potpuno zdravih osoba. Međutim, i pored sve želje i potrebe, nije uvek lako naći sladak bezglutenski recept. Upravo zato, nutricionista i mama, Dijana Radetić je za vas pripremila ledene kocke bez glutena. Još njenih recepata i saveta pronaćićete na linku Saveti i zdravi recepti.
      čitaj dalje
    • Od naše čitateljke Milke Šunarić-Srdanović smo dobili ove ideje koje sve mame mogu iskoristiti. Garantovano ćete ponavljati naslov ovog teksta mnogo puta kad budete pogledali ove male savete, “trikove” i ideje, koje rešavaju neke svakodnevne probleme za koje niste ni znali da ih imate. Pogledajte i recite nam koje trikove vi koristite u kući.
      čitaj dalje
    • Nekako već godinama naše farbanje jaja se svodi na tri tehnike: lukovina, farbanje bojom iz kesica koju kupimo na pijaci ili u supermarketima i eventualno crtanje vodenim bojicama sa decom. Iako ništa od toga nećemo izbaciti ni sada, odlučili smo da unesemo neke novine. Pogledajte odabrane ideje i uverite se kako uz par jednostavnih koraka možete dobiti sasvim drugačija jaja nego do sada.
      čitaj dalje
    • Samo zato što vam kosa nije duga ne znači da uvek mora isto da izgleda. Kratke frizure su takođe pogodne za određeno „ekspreimentisanje“. Zbog zdravlja kose feniranje ostavite za posebne prilike i isprobajte i malo uvijanja, drugačije šišanje, „uneređeni“ friz i sl. Evo ideja za inspiraciju.
      čitaj dalje
    • Pored kupatila, kuhinja je jedno od mesta u kući gde uvek fali prostor. Kako je njena organizacija jako važna, da biste što lakše i brže pripremale ukusna jela za svoju porodicu, odabrali smo jednostavna i praktična rešenja za najčešće probleme: prostor za odlaganje stvarčica i prostor za rad. Pogledajte:
      čitaj dalje
    • Ako još uvek niste odlučili kako ćete ove godine farbati jaja pogledajte ove veoma zanimljive a opet jednostavne ideje koje smo pronašli. Mnoge od njih su pogodne i za decu, tako će farbanje jaja postati lep porodični doživljaj.
      čitaj dalje
    • Postoje osobine po kojima su mame jedinstvene i mogu se prepoznati iz aviona. Dok i sami ne postanete mama mogu vam izgledati vrlo čudno i čak zabrinjavajuće, ali jednom kada uđete u majčinstvo shvatite da je to normalno. Dakle, dobrodošla u društvo ako se prepoznaješ u sledećim situacijama:
      čitaj dalje

No comments:

Post a Comment