Saturday, March 1, 2014

ZELENA UCIONICA IGRATA DETETO GO PRAVI PODGOTVENO...

Игра децу чини паметнијом, прилагођенијом..

феб 24, 2014        //   За родитеље  //  Нема коментара
Oceni ovo
АКО ко се бринете да ли ће ваш предшколац ове године довољно научити да би био спреман за школу треба да знате да вам нису потребне никакве вежбанке из математике већ само одређене игре. Наиме, слободна и маштовита игра кључна је за нормалан социјални, емотивни и когнитивни развој. Она децу чини паметнијом, прилагођенијом и ослобађа их напетости.slobodna-igra
Да ли помажете или одмажете детету у игрању? Сигурно се и ваше дете радо игра са змајевима или пије сокић и иде у госте принцезама, зар не? Све то је одлично за развој емоционалних, интелектуалних и социјалних вештина.
Слободна игра представља најважнији тип игре и разликује се од структурисаних активности по својој маштовитости и живахности. Оваква игра може често да укључи и имагинарне другаре (линк) који такође спадају у сасвим нормалан развој и не треба да вас брину.
Све ово значи да је машта веома пожељна, ево чиме можете да је стимулишете и тако охрабрите слободну игру код вашег предшколца (али и ђака):
Кутија са костимима
Без обзира ког пола је ваше дете, пробајте да набавите разну одећу, костиме и стварчице попут ташни, марама, накита, штапа, шешира и слично који ће задовољити потребе оба пола. Уосталом, ко каже да девојчица не може да буде Супермен?
Кутија за рециклажу
Ако имате гомилу празних конзерви, кутија од цереалија и млека, ваше дете ће од њих моћи да направи супермаркет, робота или свемирски брод … листа је неограничена.
Папир, оловке, фломастери, лепак
Све су то обавезне стварчице за играње школице, цртање знакова, прављење гусарске капе итд.
Старе кухињске ствари
Свака имагинарна кућа би требало да има овакве ствари. Како да правите ручак за имагинарне другаре без варјаче и шерпице?
Коцке за слагање
Шта се тек све може направити од коцкица! Различите студије су показале да деца која се играју са коцкицама имају боље развијене језичке способности од оне деце која немају коцке. Ето одличног поклона!
Тајно место за скривање
Наравно, ако знате за тајно место тешко да ће оно бити тајно, али неко ушушкано месташце – иза фотеље, испод кухињског стола, испод степеница, иза жбуна у дворишту, омогућиће детету да направи свој невероватан свет који ви нећете моћи да нарушите.
Ппеузето: http://www.najboljamamanasvetu.com/

Оставите коментар





http://zelenaucionica.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif http://zelenaucionica.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif http://zelenaucionica.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif http://zelenaucionica.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif http://zelenaucionica.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif http://zelenaucionica.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif http://zelenaucionica.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif http://zelenaucionica.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif http://zelenaucionica.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif http://zelenaucionica.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif http://zelenaucionica.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif http://zelenaucionica.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif http://zelenaucionica.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif http://zelenaucionica.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif http://zelenaucionica.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif http://zelenaucionica.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif http://zelenaucionica.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif 
 

No comments:

Post a Comment