Tuesday, June 12, 2018

NAPRAVETE SLADOLED SO VASITE DECA, ..IZRADUVAJTE GI!

  • 10 ЛУЧШИХ РЕЦЕПТОВ ДОМАШНЕГО МОРОЖЕНОГО
    1. Ванильное домашнее мороженное
    ИНГРЕДИЕНТЫ:...
    Продолжи со читање
    10 најдобри домашни рецепти за сладолед

    1. ванила домашен лед крем

    состојки:
    ● 250 мл млеко,
    ● 4 јајце жолчка,
    ● 100 г шеќер,
    ● пола дебел крем,
    ● ванила.

    готвење:
    ставете го млекото на огнот и додадете ванилин на него, дајте nagretʹsâ и донесете да врие, но не се вари. изматете ги жолчка со шеќер и мешајте со млеко. пржи ја оваа мешавина на млеко, малку мешање, додека не стане како дебела smetana. мешавина од кул, додај крем и замрзнување. сладоледот може да се додаде на чоколадо, лешници или овошје.

    2. јагода лед крем

    состојки:
    ● 250-300 г свежи јагоди,
    ● 1 јајце,
    ● 300-400 мл дебел крем,
    ● 100-200 г шеќер,
    ● 15 гр шеќер во прав.

    готвење:
    150-200 г јагоди се сечат во мали парчиња, зачинет со шеќер во прав и си одат за 15-20 минути. преостанатите 100 г јагоди се, исто така, исчисти, варени со јајца и шеќер. промешајте во блендер или рачно, потоа доби масовно тури во мала тава. првата мешавина (јагоди со шеќер во прав) е otcedite низ цедилка и исто така тури во тава. тогаш стави го на оган и пржи, додека се наѕира, на zagusteniâ маса. стави ја тревата и стави ја во замрзнувачот 15-20 минути. кремот чука во цврста пена, а потоа се мешаат со нив ostyvšuû јагода маса, ставете во контејнер или имаат и ставете во замрзнувачот камера до целосно тури.

    3. портокал сладолед

    состојки:
    ● 1 портокал,
    ● 1 јајце,
    ● лажичка од брашно,
    ● третина од шолја шеќер,
    ● 200 мл дебел крем.

    готвење:
    со портокал sčistite cedru и прес сок. микс јајце, шеќер, брашно, сок и cedru. мешавина од тури во мала футрола и зовриена. се вари на zagusteniâ, редовно мешање. на маса е топла на собна температура. стави го кремот во цврста пена и донеси им го. премести во подготвени ткаенини и замини во замрзнувачот за да се излее.

    4. брз банана сладолед крем

    состојки:
    ● 4 зрели банана,
    ● 3-4 лажици дебело млеко,
    ● 2-3 лажици сируп (карамела или друго по ваш избор).

    готвење:
    банани чисти и сечат во мали парчиња, ставете во пластичен контејнер и си одат во фрижидер барем еден час. потоа тепај банани со млеко до мрсна текстура со помош на кујната. сладоледот е варена на јаворов сируп, спреј за сируп и ако сакате ореви.

    5. чоколаден сладолед

    состојки:
    ● 40 мл дебел крем,
    ● 50 гр чоколадо,
    ● 50 мл млеко,
    ● 3 жолчка,
    ● 100 г шеќер,
    ● на барање-1-23 ст.л. коњак.

    готвење:
    чоколадо ситно шишање или natrite го на занимава, јајца жолчка намачкано со една лажица шеќер, vmešajte во нив млеко и црно чоколадо. масовно виси во мала тава и облечи среден оган. се вари на целосно разделување на шеќер и чоколадо до полна zagusteniâ, додека постојано се наѕира. потоа маса за одмор. кремот е во големата чинија. ставете ладна чоколадна маса на нив и исечете ги сите на homogeneous микс. стави ја масата во подготвен капацитет и остави ја во фрижидерот до полна тури. спремни сладолед ако сакате спреј коњак.

    6. сладолед со диња

    состојки:
    ● 300 мл дебел крем,
    ● мала зрела диња,
    ● сок 1 лимон,
    ● 175 гр од шеќер во прав,
    ● бобинки за декорација.

    готвење:
    зачинет крем со шеќер во прав во мала тава. лубеницата се сече на парчиња и е во блендер за состојбата со пире од компири, додај сок од лимон. во целиот puree додадете крем и победи уште еднаш. премести ја масата во контејнерот и стој. подготвен сладолед со свежи бобинки.

    7. лимета шербетот

    состојки:
    ● 250 г шеќер,
    ● 2 лимета,
    ● 1 лимон.

    готвење:
    растопи шеќер во 500 мл вода до образовен сируп, неколку минути povarite и си оди. од лимес и лимон прес сок, додадете го и cedru вар во сируп. сите промешајте и стој. потоа замрзнат шербетот во блендер и оди во замрзнувачот уште 1 час. твојот лимета е спремен.

    8. кокос сладолед со манго

    состојки:
    ● 450 л дебел крем,
    ● 200 мл кокосово крем,
    ● 430 г конзервирана манго,
    ● сок од лимон или лимон (околу 2 чаши),
    ● некои парчиња свежо манго за декорација.

    готвење:
    исчисти го манго од кожата и коските, стави го во кујната комбајн или блендер, додај лимета или сок од лимон. во посебен капацитет, бриши крем, додај кокосово крем и повторно повторно. додај на крем манго пире и премести ја смесата во контејнер, стави во фрижидерот 2-3 часа. после тоа, отстранете ја смесата, користете ја со вилушка, и ставете ја во камера од 4-5 камера до целосно замрзнување. пред да служиш на сладолед, потребно е околу 30 минути да се одржи на собна температура за да може да биде помеко и да се украси со свежа диња.

    9. berry мраз со лимон

    состојки:
    ● 100 г шеќер,
    ● 750 гр од било кои летни бобинки,
    ● сок 1 лимон,
    ● за декорација - листови од нане и / или базилика.

    готвење:
    - бобинки со вилушка со шеќер и сок од лимон, ставете 300 мл врела вода, оставете и мелат во блендер за exfoliator. стави го во замрзнувачот за да се истури. пред да служиш во блендер по мраз и да си замине во својство. наградуваме листови од нане или босилек.

    10. јогурт сладолед со црвен грејпфрут

    состојки:
    ● 200 гр од шеќер во прав,
    ● 1 кг природен јогурт,
    ● половина лажичка од ванила,

    за сос:
    ● 3 црвен грејпфрут,
    ● 4 ст.л. течен мед,
    ● листови од нане.

    готвење:
    ванила микс со шеќер во прав, додадете јогурт, промешајте, ставете во контејнерот и ставете го во замрзнувачот. zamoraživajte околу 4-5 часа, секој час, малку мешање со дрвена лажица. со прочистена грејпфрут, сок од сок, микс со мед и се вари на оган до zagusteniâ, потоа уште повеќе. пред испорака на стави, медот grejpfrutovo и декорирање wedges и листови од нане.
  • Види уште 3 објави

No comments:

Post a Comment