Wednesday, March 15, 2017

LISNATI POGACICI - KUVAR


Datum objavljivanja: 14. dec. 2011. | Kategorija: Hleb i pecivo | Kuhinja: Srpska

dzekson
DZEKSON
UVEĆAJ
Težina pripreme
moderate
Srednje teško
Vreme pripreme
60 minuta
Ukupno vreme
90 minuta
Ocena
    
Ocenite recept

Ovaj recept sam otkrila u čašopisu "Posalji recept", isprobala i preporučujem.

Potrebno je:
1 kgbrašna
1parče svežeg kvasca \(40 g)
1 kašičicašećera
2 kašičicesoli
5 dlmleka
3 kašikeulja
2jajeta i još jedno za premazivanje
200 gmargarina
200 gsitnog sira
susam, laneno seme za posipanje.

1
Podmesiti kvasac u mlakom mleku sa kašičicom šećera i malo brašna.
2
Kad kvasac nadođe, zamesiti testo sa brašnom, jajima, uljem i solju.
3
Testo podeliti na 16 jufki, svaku razvuci i premazati prethodno umućenim omekšalim margarinom i sirom.
4
Jufke slagati jednu na drugu, a poslednju ostaviti nenamazanu i ostaviti testo da malo odstoji.
5
Razviti testo oklagijom do debljine oko 1 cm i modlom ili čašom vaditi pogačice.
6
Redjati ih u podmazan pleh, premazati umućenim jajetom, posipati susamom i lanenim semenom i peći u rerni zagrejanoj na 200°, dok lepo ne porumene.
7
Od ostatka testa po originalnom receptu možete napraviti uvijene štapiće, a ja sam napravila nekoliko malih pletenica i od njih jednu finu pogaču.
8
Moj zaključak je da ova lisnata testa treba mesiti sa jogurtom, jer duže sačuvaju mekocu i vlažnost.
9
Slično sam pravila pogaču kruna i više mi se dopada njen sastav:
10
http://www1.serbiancafe. com/lat/kuvar/recipe/9/6329/pogača-kruna/preview

  • Tereza
  • vojvodjanka
  • dandanela
  • irinabg
    IrinaBg
  • biljkaaa
    biljkaaa
  • gordanaap
  • Smudj
  • atina
  • terraeststella
  • bkasijan76
  • rosanda68
  • milanka83
  • jedna_iz_bg
    jedna_iz_bg
  • jelena76
    Jelena76
  • jekibobo
  • abetarja
  • s481911p
  • kondor2
  • TanjaB
  • zira
    zira
  • mjaudm
  • appassionata
  • majce
    MAJCE
  • bakica
    bakica
  • mici55
    Mici55
  • jovanara
  • sarajevo59
    sarajevo59
  • dadamama
  • stara_nova
    stara_nova
  • chefkoch
    chefkoch

mici55
Mici55 - 14. dec. 2011.
Obozavam ovakva peciva!!A bas si super iskoristila ostatke i napravila pogacu!!
majce
MAJCE - 14. dec. 2011.
Dzekson,slazem se s tobom.Testo je lepse i duze mekse(ako prezivi),ako se zamesi sa bar malo jogurta ili pavlake.Super ideja za pogacu:))
dzekson
DZEKSON - 15. dec. 2011.
Ih,pogaca je moje pravo ime:).Da,osim jogurta i pavlake moze i kiselo mleko,kao kod Micinih super kiflica.Mada,mi sve smazemo dok se jos nije ohladilo:)

Dodaj komentar

Još od istog autora...
 

 Koncentrovani sok od aronije.jpg - LelaRose Dzem.JPG - LelaRose pekmez od neljustenih sljiva.jpg - Album krom.sa tik.i mor.plod..jpg - Album ml.hleb.jpg - Album sl.od tik..jpg - Album

Vratite bakreno, čak i srebrno posudje
ja sam uzimao koloidno srebro i koloidni bakar, da ne rekalamiram firmu, true colloids, zaista kolidno, a ne jonsko srebro, kako god, temu otvaram zbog…
pravda_i_istina
Шта би?
Мртвило овде да Бог сачува.
Где нестадоше сви, нисте ваљда помрли?
Сећам се некад…
CTEBA
Hristos se rodi
Neka su Vam Familije žive, zdrave, sretne i skupa sa Vama neka uzivaju u ovom prazniku svih praznika. A Vama Gospod Bog, razboritost i ljubav neka podari…
MajstorZika
 

Rösti od krompira

Rösti je tradicionalno švajcarsko jelo od naribanog i prženog krompira, veoma jednostavno za pripremu i…

Punjene lignje i ražnjići sa kozicama

Još jedno jelo koje su deca smazala u dahu… a meni u ovim tmurnim danima morska hrana diže raspoloženje…

Tartiflette

Delphine je francuskinja koja u Hrvatskoj živi od 2001. godine, a od 2011. vodi svoj kulinarski blog u kojem…

No comments:

Post a Comment