Saturday, September 10, 2016

KVIZOVI SO RASNI SODRZINI I DR...

објавување сертификат
Како да се врати нејзиниот љубовник?vernut-kak. инфоДали сакате да се врати некој близок? Запознајте се со тајната сега!
Цвеќиња и рачно изработени букетиflarange. ruЦвеќиња од полимерот gliny- голем подарок за вашиот омилен невестата букети образованиеАдреса и телефонски број
Здравје за исполнување на соништатапсихологија по успех. ruВелика отворањето на психолозите: Технологијата на извршување на желби. повеќе:

квизови

Квиз за учениците. Квиз за децата на предучилишна возраст.
Квиз за основните училишта. Квиз за помладите ученици.
Квиз за цвеќиња. Квиз за животни. Квиз за природата. Квиз за науката. Математика квиз. Литературни квиз.
Интересно квиз за деца од училишна возраст.
Интересно квиз за деца од предучилишна возраст.
Квиз за 4 одделение одговори
Образовниот квиз одговори за учениците од основните училишта
Литературни квиз за основно училиште
Квиз приказни со одговорите за 4 одделение
Квиз за студентите 4 часови
Игра и да се погоди со корист и задоволство! 


Квиз на светот околу нив со одговорите, 2 - 3 класа
Импровизиран квиз на светот околу нив, за ученици во основно училиште, "Кој ќе се погоди во право?"
1. Што е објектот за птици? (Гнездо).
2. Кое животно оди во хибернација во зима? (Мечка).
3. Кој собира полен од цвеќињата? (Инсекти, на пример, пчели).
4. Кои се животни не им се допаѓа на сонцето? (Мол).
5. Каков вид на дрво се смета тенок? (Бреза).
Квиз за Москва за помладите ученици со одговори
Квиз одговори за ученици во основно училиште со одговорите на тема "Мојата Москва"
1. Кој го основал градот Москва? (Јуриј Долгоруки).
2. Кога во Москва е основана? (На устието на реката со реката Neglinka Москва.)
3. Која година Москва е основана? (Во 1147).
Квиз космонаутика ден со одговори, 8-9 класа
Одбивање на младите астронаут на простор ден за класа 8-9
прашања:
1. Кои се научници на нашата земја беше основач на космонаутика?
2. Кои се истакнат креатор на ракетни системи простор, кои се поврзани со името на првиот победи на нашата земја во истражување на вселената.
3. Што беше датумот на почетокот на ерата на простор?
4. Кој настан е темпиран прославата на космонаутика ден?
5. Име првиот исклучителни достигнувања од домашни експерти во развојот на Месечината.
Квиз за помладите ученици со одговори
Децата понекогаш се натпреваруваат едни со други во учењето.
"Натпреварува" - е по природа: од кутре игри и cockfights.
"Стипендијата" - ова од општеството: култот на знаење, од страна на органот на образованието, Outlook престиж.
Децата се натпреваруваат во ерудит спонтано. Тие само се фали еден на друг: "Дали знаете за она што се направи суво грозје? Но, вие не знаете! Неговиот одберам бухти ". Возрасните, исто така, се натпреваруваат во ерудит и, исто така, ја покажат, само го прават тоа свесно. Возрасните обично се разликуваат совесност и посветеност. 
Музика квиз за учениците од основните училишта со одговори
Квиз за деца "Погоди песна на описот" на училишна возраст
1. Песна на дневни активности за деца 10-11 години. ( "Што се учи во училиштето")
2. песна за една осамена убавина. ( "Во областа на бреза застана")
Литературни квиз со одговори за студенти 1 класа
Литературни квиз со одговори за децата од основно училиште "Од А до Ш"
Овој квиз игра, можете да потрошите на фестивалот "Збогум bukvarёm" во 1 класа
квиз за напредокот
Првачињата денес
Ние ќе се соберат за одмор.
Дојде со сите средства
Кажете им збогум на буквар!
Квиз на екологијата со одговори за основно училиште
Квиз одговори на екологијата "Во светот на животните"
прашања:
1) Која е најголемата птица во светот? (Ној).
2) Омилени деликатноста на штрковите. (Жаби).
3) Каков вид на птица е името на познатиот руски писател? (Гогољ).
4) Каков вид на птица наречен "дива мачка"? (Сова. За неговата способност да се ловат ноќе).
Квиз на бајките за основното училиште со одговори
Квиз одговори приказни за основци
Квиз одговори во основно училиште
Квиз за деца од училишна возраст на бајките со одговори.
Квиз приказни Korney Chukovsky
Продолжи Chukovskii стих линии и раскажуваат приказни за тоа што производот ќе се направат.
Спорт квиз за учениците од 5-6 класа со одговори
Квиз за ученици на тема: Спорт одговори
Квиз за учениците "Околу спорт"
Што е името
1. фрлање проектилот тежи помалку од еден килограм, а долга повеќе од два метри. (Фрлање копје)
2. Цврсти спортска игра со овална топката, заеднички во САД и Канада. Правилата се грижат за напад на противникот. (Фудбал)
Квиз за учениците во оценките 4-7 со одговори
Интелектуална квиз за основно и средно училиште учениците
Цел: Развивање на информативен интерес на студентите.
Овој квиз ќе биде корисен за наставниците од основното училиште наставниците Успех, ученици во основните класи.
Прашања на квизот може да се користи за подготовка на рекреативни програми и едукативни игри во училиштето.
Квиз за основно образование со одговори
Квиз одговори за класа 8-9
Квиз за 8-9 класи на тема "Неверојатни математика"
1. Кои се научници воспостави врска помеѓу корените на квадратната равенка? (Ф. Wyeth)
2. Колку од големи научници посветени 150 теорија на броеви работа? (Ојлер)
3. Кои книга на авторот, а одигра огромна улога во ширењето на математички знаења во нашата земја и беше за 70 години единствен учебник по математика? ( "Аритметички" Магнитски LF)
Квиз одговори за 6-7 класа.  Пушкин
Литературни квиз за учениците во оценките 6-7
Квиз на тема "Креативност Пушкин"
1. Што е звукот на целосно име и презиме "Предание на цар Saltan"? ( "Предание на цар Saltan, на Неговиот Син на познатиот и силни и храбри принцот Guidon Saltanoviche и убава Лебедово принцеза")
2. Кои се трите чуда што е опишано во Пушкин "Предание на цар Saltan"? 
Квиз одговори за бои
Квиз за студентите со одговори на цвеќиња
Еден интересен квиз со одговори за цвеќиња
1. Според античката легенда, овие цвеќиња се појави на сајтот на последниот исчезнат оган врз појавата на леденото доба, како знак дека глечерите не се засекогаш, дека животот и радоста на земјата, ќе биде воскреснат. Предвидувања дојде вистински бои. Но, денес тие се радосни боење скрие тагата поради разделбата со луѓе. Што е цвет? (Далија)
Квиз одговори за ученици на тема на Олимписките игри
Квиз Поврзани со: Олимписките игри, олимписки игри
Квиз одговори за ученици на тема на Олимписките игри
1. Знамето на Олимписките игри се прикажани меѓусебно поврзани со обоени прстени. Што им се симболизира тоа? (Петка делови на светот, кои учествуваат на Олимписките игри)
2. Која е бојата на Олимписките прстени симболизираат континент? (Blue - Европа, Црно - Африка, црвено - Америка, жолта - Азија; зелена - континентите во Австралија и Нов Зеланд)
Квиз за основните училишта на производот Носов е "Авантурите на Знам и неговите пријатели"
Квиз со одговори врз основа на работата на Николај Носов е "Авантурите на Знам и неговите пријатели"
1. На што улица shorty живееле во градот цвет?
a) nezabudok;
б) Bells;

No comments:

Post a Comment