Tuesday, April 24, 2012

PLAZMA TORTA ...


Štampa
PDF

Čupava Plazma torta

Čupava Plazma torta
Potrebno je:
Kore:
10 belanaca
10 žumanaca
300 g šećera
150 g Plazme Mlevene150 g mlevenih badema
3 kašike kakaoa
Fil:
5 jaja
300 g šećera
150 g Bambi čokolade za kuvanje2 kašike brašna
2 kašike mlevene kafe
350 g maslaca
50 g suvog grožđa
2,5 dl ruma
Za ukrašavanje:
500 ml slatke pavlake
Priprema:
Kore: Umutite žumanca sa šećerom i dodajte Plazmu Mlevenu, mleveni badem i kakao. Na kraju dodajte umućena belanca i lagano promešajte varjačom. Masu izlijte u 4 podmazana okrugla pleha i pecite na 200°C.
Fil: Umutite jaja sa šećerom i dodajte brašno i kafu. Dobijenu smesu stavite da se kuva na pari. Kad se šećer istopi, dodajte Bambi čokoladu za kuvanje i nastavite da kuvate dok fil ne počne da se zgušnjava. Skuvani fil ostavite da se ohladi.
Maslac umutite penasto i dodajte ohlađen fil. Mutite mikserom dok ne dobijete penast fil. Na kraju dodajte suvo grožđe koje je bilo potopljeno u rum.
Kore natopite ostatkom ruma (koji ste izcedili iz grožđica) i nafilujte tortu. Umućenom slatkom pavlakom „presvucite" tortu i napravite da izgleda čupavo.

Komentari (0)

No comments:

Post a Comment