Wednesday, April 1, 2015

VELIGDENSKI ZAJCINA OD TESTO

Uskršnji zečići – potreban materijal

  • šolja toplog mleka
  • 3 kafene kašičice suvog kvasca
  • 1/3 šolje šećera
  • 3 žumanceta
  • 4 supene kašike rastopljenog putera
  • 3 1/4 šolje brašna
  • 1 kafena kašičica soli

Uskršnji zečići – izrada

Pomešajte u jednoj većoj posudi mleko, suvi kvasac i šećer. Potom dodajte žumance, i 1 šolju brašna. Dobro umešajte sve, i ostavite oko 5-10 minuta da odstoji. Tek nakon toga dodajete rastopljeni puter, i ostatak brašna. Sve zajedno dobro umesite. Potom, prekrijte folijom i ostavite oko 20 minuta da naraste. Nakon toga, rukom formirajte telo zečića, i zasecite makazama mesto gde će mu biti uši (vidi sliku). Napravite mu oči ( možete zabosti čačkalicu) i još malo doterajte njegov izgled. Iskoristite svo testo i napravite zečiće. Potom ih poslažite na peki-papir, i stavite u rernu koja je zagrejana na 220C. Pecite ih oko 20ak minuta (dok ne porumene).
uskršnji-zečići

No comments:

Post a Comment