Potrebno je:
Priprema:
Share
- 4 jaja
- 5 žlica šećera
- 700 ml mlijeka
- 1 mahuna vanilije
- 1 žličica gustina
- malo amaretta ili ruma
- petit beurre keks
- čokolada (za posipanje)
Priprema:
- U posudu s mlijekom dodajte mahunu vanilije (nožem prerezanu po dužini) ili vanilin šećer i stavite na laganu vatru da se mlijeko ugrije.
- Bjelanjke izradite u čvrst snijeg, dodajte im 2 žlice šećera i još kratko miksajte.
- Žlicom vadite žličnjake od bjelanjaka i stavljajte pažljivo u uzavrelo mlijeko. Nemojte odjednom kuhati puno žličnjaka, tijekom kuhanja “oblačići” će se napuhnuti pa im treba mjesta u posudi Kuhajte 1 minutu pa okrenite i nastavite kuhati žličnjake još minutu s druge strane. Vadite ih i odmah stavljajte u posudice za serviranje (ili jednu veću zdjelu) u koje ste ranije stavili grubo izlomljene kekse.
- Žumanjke i šećer pjenasto izmiksajte, dodajte gustin i malo vrućeg mlijeka u kojem su se kuhali žličnjaci, brzo promiješajte i sve ulijte u posudu s mlijekom pa kratko kuhajte uz stalno miješnje. Maknite s vatre i po želji dodajte malo amaretta ili ruma.
- Prelijte žutu kremu po žličnjacima i sve ukrasite struganom čokoladom (ili naribanom limunovom koricom).
- Dobro ohladite šnenokle prije posluživanja (nekoliko sati u hladnjaku).
Share
No comments:
Post a Comment