Lepinje

Autor: 
58 objavljenih recepata


Sastojci:lepinje1 Lepinje
  • 2 dcl mleka
  • 3 dcl vode
  • 1 svezi kvasac
  • 1 kasicica secera
  • 2 kasicice soli
  • 5 kasika ulja
  • 700-800 gr brasna tip 400
  • 1 jaje za premazivanje
  • malo soli za posipanje
Priprema:
Ugrejati 2 dcl mleka sa 3 dcl vode u to razmrviti onda 1 kvasac i dodati jos 1 kasicicu secera i 2 kasicice soli. To sve izmesati rukom i ostaviti 10 min. da odstoji.800 gr brasna). Kada se testo umesi pokriti ga krpom i ostaviti da udvostruci masu. Onda ga istresti na stol i podeliti na 7-8 jednakih komada (mogu i da se izmere na vagu kuhinjsku da budu iste gramaze), svaki taj komad posebno premesiti kao jufku. Svaku malo oklagijom rastanjiti, poslagati u tepsiju i ostaviti opet da narastu. Onda ih premazati jajetom i posuti sa solju, peci na 200 stepeni. Pecene preseci na pola i puniti cevapima ili pljeskavicama.
Prijatno!

Probajte još:



Komentari - Lepinje