Friday, November 14, 2014

COKOLADNA SALAMA

Čokoladna salama















Sastojci:

-200 g petit beure keks
-130 g pečenih oraha
-100 g čokolade za kuvanje
-180 ml pavlake
-100 g putera
-2 kašike šećera
-1 kesica vanilinog šećera sa ukusom ruma
-1 kašika kakaoa
-prah šećer
Priprema:

U veću šerpicu staviti pavlaku, puter,šećer i vanilin šećer sa ukusom ruma ( ako nemate vanilu sa ukusom ruma dodajte kašiku ruma ) i pustite da se polako puter i šećer otopi a pavlaka zagreje.

Povremeno promešajte.

Stavite orahe u rernu da se malo ispeku, prohladiti i krupnije iseći.

Keks polomti na krupnije komade i sastaviti ih zajedno sa orasima.

Iseckati čokoladu na sitnije komade, ( ja sam koristila Lindt sa 80% kakaoa ) dodati zagrejanoj pavlaci i otopljenom puteru, dodati kašiku kakaoa i sve mešati dok se čokolada potpuno ne otopi.

Malo prohladiti mešajući sa spatulom i sipati preko keksa i oraha i sve dobro izmešati da se smesa sjedini.

Dobićete lepljivu smesu.

Staviti alu foliju ili pek papir i vašim rukama izvaditi smesu i na foliji oblikovati u salamu.

Zaviti sa folijom u rolat, uvrnuti krajeve i staviti u frižider, najmanje 2-3 sata ili najbolje preko noći.

Kad se salama stegla, odviti, posuti sa prah šećerom ( da podseća na pravu salamu ) i seći na kolutove.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
 
 

Nema komentara:

Objavi komentar



No comments:

Post a Comment