Čokoladna salama
Sastojci:
-200 g petit beure keks
-130 g pečenih oraha
-100 g čokolade za kuvanje
-180 ml pavlake
-100 g putera
-2 kašike šećera
-1 kesica vanilinog šećera sa ukusom ruma
-1 kašika kakaoa
-prah šećer
Priprema:
U veću šerpicu staviti pavlaku, puter,šećer i vanilin šećer sa ukusom ruma ( ako nemate vanilu sa ukusom ruma dodajte kašiku ruma ) i pustite da se polako puter i šećer otopi a pavlaka zagreje.
Povremeno promešajte.
Stavite orahe u rernu da se malo ispeku, prohladiti i krupnije iseći.
Keks polomti na krupnije komade i sastaviti ih zajedno sa orasima.
Iseckati čokoladu na sitnije komade, ( ja sam koristila Lindt sa 80% kakaoa ) dodati zagrejanoj pavlaci i otopljenom puteru, dodati kašiku kakaoa i sve mešati dok se čokolada potpuno ne otopi.
Malo prohladiti mešajući sa spatulom i sipati preko keksa i oraha i sve dobro izmešati da se smesa sjedini.
Dobićete lepljivu smesu.
Staviti alu foliju ili pek papir i vašim rukama izvaditi smesu i na foliji oblikovati u salamu.
Zaviti sa folijom u rolat, uvrnuti krajeve i staviti u frižider, najmanje 2-3 sata ili najbolje preko noći.
Kad se salama stegla, odviti, posuti sa prah šećerom ( da podseća na pravu salamu ) i seći na kolutove.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
U veću šerpicu staviti pavlaku, puter,šećer i vanilin šećer sa ukusom ruma ( ako nemate vanilu sa ukusom ruma dodajte kašiku ruma ) i pustite da se polako puter i šećer otopi a pavlaka zagreje.
Povremeno promešajte.
Stavite orahe u rernu da se malo ispeku, prohladiti i krupnije iseći.
Keks polomti na krupnije komade i sastaviti ih zajedno sa orasima.
Iseckati čokoladu na sitnije komade, ( ja sam koristila Lindt sa 80% kakaoa ) dodati zagrejanoj pavlaci i otopljenom puteru, dodati kašiku kakaoa i sve mešati dok se čokolada potpuno ne otopi.
Malo prohladiti mešajući sa spatulom i sipati preko keksa i oraha i sve dobro izmešati da se smesa sjedini.
Dobićete lepljivu smesu.
Staviti alu foliju ili pek papir i vašim rukama izvaditi smesu i na foliji oblikovati u salamu.
Zaviti sa folijom u rolat, uvrnuti krajeve i staviti u frižider, najmanje 2-3 sata ili najbolje preko noći.
Kad se salama stegla, odviti, posuti sa prah šećerom ( da podseća na pravu salamu ) i seći na kolutove.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Pretplati se na: Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar